Vuoden 2020 parhaat

Juhana Rüster
15.2.2021

Edellisen vuoden parhaat on perinteisesti palkittu halli-SM kilpailujen yhteydessä. Tänä vuonna julkistus tehdään nyt uutisen muodossa. Lue alta lista palkituista...

VUODEN JOUSIAMPUJA 2020 - Antti Tekoniemi (TJA)

Vuoden parhaana jousiampujana palkitaan Antti Tekoniemi. Tekoniemen meriittejä olivat:

- Asia Cupin 4. sija. Kilpailu ammuttiin juuri ennen koronapandemien alkua Bangkokissa. Pudotusotteluissa kaatui mm. MM-kisojen hopeamitalimies.

- 70m SE-tulos 679 (Kymppiranta, Iiitti 14.6.)

- Ranking-sarjan voitto (Kotka, 29.8.)

Kokonaisuudessaan Antin kausi oli erittäin vahva. FITA-kierroksella Antti ampui tuloksen 1333, joka jää vain kuusi pistettä SE-tuloksesta.

VUODEN JUNIORIJOUSIAMPUJA 2020 - Aurora Jaakonsaari (Erä)

Vuoden parhaana junioriampujana palkitaan Aurora Jaakonsaari. Nuoresta iästä huolimatta palkinto on Auroralle toinen. Jaakonsaari ampui Joensuun 25M SM-kilpailuissa ja TV-finaaleissa niin, että sijoittui naisten sarjassa hopealle. Tämä oli kova suoritus 12-vuotiaalle juniorille. Hän osallistui myös Nimesin kansainväliseen hallikilpailuun tammikuussa, jossa sijoittui hienosti kuudenneksi T15 sarjassa.

Juniorien tauluammunnan SM-kisoissa Aurora voitti 13-sarjan ja aikuisten vastaavissa SM-kisoissa hän sijoittui kuudenneksi.

VUODEN JOUSIAMMMUNTASEURA 2020 - Joutsi (Joensuu)

Vuoden seurana palkitaan Joensuun Joutsi, joka venyi SM-viikkon järjestelyissä hienoon suoritukseen. Kisoja oli Joutsista järjestämässä iso talkooryhmä, joille kaikille kilpailut olivat ensimmäiset. Kilpailuorganisaatiossa oli mukana myös iso joukko muiden seurojen ihmisiä ja liiton väkeä, mutta ilman paikallista apua kilpailuja ei olisi voitu viedä onnistuneesti läpi.

VUODEN TAPAHTUMA 2020 - SM-viikko, Joensuu 25M SM-kisat

Vuoden tapahtumana palkitaan 25M SM-kilpailut, jotka järjestettiin Joensuussa SM-viikon yhteydessä. Kilpailu sai taas hienosti TV-näkyvyyttä ja oli kokonaisuudessaan onnistunut tapahtuma. Kisaorganisaation johdossa oli Ensio Lehto ja mukana iso ryhmä vapaaehtoisia useista seuroista.

VUODEN JOUSIAMMMUNTATEKO 2020 - Tulospalvelutiimi

Vuoden jousiammuntatekona palkitaan IANSEO tulospalvelutiimin pitkään jatkunut työ, joka on mahdollistanut monien SM-kilpailujen tulospalvelun sekä on johtanut siihen, että liitolle on kehittynyt ryhmä ihmisiä, jotka osaavat toteuttaa jo isommankin kilpailutapahtuman tulospalvelun. Ydintiimin ovat muodostaneet Jaakko Setälä, Jani Savilampi ja Eva Sjöström. Tiimin kehitys jatkuu ja seuraavana tähtäimenä on vuonna 2023 järjestettävä European Master Games -kilpailu Tampereella.

ONNEA KAIKILLE PALKITUILLE!

Palkinnot toimitetaan kevään aikana postitse.