Uusi kirja valmentautumisen psykologiasta

Urheilupsykologi ja psykologian tohtori Satu Kaski on kirjoittanut urheilijoille, valmentajille, kouluttajille ja muille kilpaurheilun eri tasoilla työskenteleville suunnatun kirjan Valmentautumisen psykologia kilpa- ja huippu-urheilussa.

Jousiammunta, kuten moni muukin urheilulaji, edellyttää hyvien fyysisten ominaisuuksien lisäksi myös psyykkistä taitoa. Kisaviivalla on pystyttävä parhaimpaansa paineen alla jokaisella suorituksella, jos haluaa menestyä. Niinpä psyykkinen valmentautuminen on osa valmentautumista huipulle pyrittäessä.

Kasken kirjoittama teos tarjoaa urheilijoille, valmentajille, kouluttajille ja muille kilpaurheilun eri tasojen parissa työskenteleville tietoa valmentautumisen psykologian eri puolista.

Kirjassa esitetään keskeiset tekijät, jotka tulee ottaa huomioon huippusuoritukseen valmistautumisessa. Kirjassa on myös paljon käytännön esimerkkejä suomalaisen huippu-urheilun kärjestä.

Satu Kaskella on runsaasti työkokemusta kilpa- ja huippu-urheilutasolla niin yksilö- kuin joukkuelajien parista. Hän väitteli psykologian tohtoriksi aiheenaan urheiluvalmentajien työhyvinvointi Suomessa.  Lisäksi hän on toiminut eri lajiliitoissa urheilupsykologian kouluttajana ja valmentajien työnohjaajana sekä Suomen psykologiliiton psyykkisen valmennuksen toimikunnan ja Suomen Urheilupsykologisen yhdistyksen puheenjohtajana.
 

Teksti: Anne Lantee
Kuva: Clearmind Oy