Maastoammunnan SM-kisoissa yllätyksiä

Ennakkosuosikit saivat väistyä, kun uudet tulokkaat rynnistivät kärkeen maastojousiammunnan SM-kisoissa Teuvalla.

Heinäkuun 20.-21. päivä järjestetyt kisat oli leikkimielisesti nimetty Val di Parraksi viime vuoden MM-kisapaikkakunnan Val d'Iséren inspiroimana. Parran mäet eivät aivan vetäneet vertoja ranskalaiselle esikuvilleen, mutta haasteita maastossa silti riitti.

Kisojen suurin yllätys nähtiin yleisessä taljajousessa, kun Salon Mika Saarela nousi voittajaksi tiukassa finaalikamppailussa. Ennakkosuosikin viittaa harteillaan kantanut alkukilpailun voittaja Marko Järvenpää jäi lopulta kokonaan ilman mitalia, kun Kemin Juho Hautamäki nappasi hopean ja Pekka Loitokari Riihimäeltä pronssin.

Toinen yllätys nähtiin yleisessä vaistojousessa. Luokkaa muutaman vuoden hallinnut Pasi Ahjokivi hävisi semifinaalissa Pertti Raiviolle ja jäi näin sivuun kultakamppailusta. Kirkkaimman mitalin pokkasi lopulta Vaasan Timo Leskinen Raivion jäädessä hopealle. Ahjokivi korjasi himmeimmän mitalin.

Miesten tähtäinjousessa alkukilpailun jälkeen kärjessä oli Antti Tekoniemi, joka on totuttu näkemään lähinnä tasamaan kisoissa. Semifinaalissa Perttu Ronkanen kuitenkin veti pidemmän korren ja eteni kultaotteluun. Juuso Huhtala nappasi kuitenkin kultamitalin ennen Ronkasta ja pronssin voittanutta Tekoniemeä.

Nuoruus valttia

Naisten tähtäinjousen voiton vei isäntäseura Teuvan Jousiampujien nuori Mirjam Tuokkola ennen Sanna Oramaa ja Laura Perälää. 16-vuotias Tuokkola on iästään huolimatta tuttu näky naisten tuloslistan kärjessä.

Naisten taljajousessa mestaruden vei Anne Lantee ennen Susanna Makkosta ja Erja Järvenpäätä.

Pitkäjousen yleisen luokan kullan sai Harri Verho.

Juniorisarjoissa 11-vuotiaiden tähtäinjousen mestaruuden nappasi Kalle Penttinen. 13-vuotiaiden tähtäinjousikullan sai Jasmin Koivisto, taljajousikullan Elisabeth Rintaluoma ja vaistojousikullan Aleksi Honkakoski. 15-vuotiaiden tähtäinjousikulta meni Eetu Mäki-Paavolalle. 17-vuotiaiden tähtäinkullan voitti Oliver Koivisto.

Ikämiessarjoissa mestaruudet menivät Pentti Kuivalaiselle (Y50), Lasse Hiltuselle (Y60T), Pauli Puttoselle (Y70), Osmo Koivuselle (Y70T) ja Eero Vesalalle (Y70V).

Joukkuemestaruus Vaasaan

Joukkuekilpailun voitti Vaasan Diana-57 joukkueella Kimmo Kuusisto, Antti Tekoniemi, Timo Leskinen. Vaasalaiset kukistivat espoolaisen Robin Hoodin ykkösjoukkueen, Anne Lantee, Pyry Ekholm, Hannu Kari, finaalissa selvin lukemin 57-50. Pronssille ampui Pohjan Jousi joukkueella Juho Hautamäki, Jaakko Hepola, Vesa Aho.