Harjoitepankista tukea valmentajille

Liiton toimintasuunnitelmassa luki jo viime vuonna harjoitepankista, jota kehitetään seuravalmentajien tueksi. Nyt harjoitepankin ensimmäiset harjoitteet on julkaistu, mutta pankki toki kasvaa ja kehittyy vielä jatkossakin. Harjoitepankissa on runsaasti jousiammunnan lajiharjoituksia ja niitä tukevia moduuleita. 

Valmentaja- ja ohjaajakoulutus on tuonut ilahduttavan määrän uusia koulutettuja valmentajia jousiammuntaan. Heitä ja myös muita valmentaja- ja ohjaustoimintaa tekeviä tukemassa on harjoitepankki, josta löytyy runsaasti konkreettisia esimerkkiharjoituksia jousiammuntaan. Harjoitepankkia voivat hyödyntää myös ampujat, joilla ei ole valmentajaa. 

Harjoitepankki löytyy liiton maajoukkue- ja valmennustoimintaan keskittyvältä sivustolta archery.fi suoran linkin http://archery.fi/harjoitepankki/ takaa. Harjoitepankkia hyödyntäen voi koostaa kokonaisen harjoituskerran ohjelman alkulämmittelystä jäähdyttelyyn. Jatkossa sinne tulee myös fyysisen ja psyykkisen harjoittelun esimerkkiharjoituksia lajiharjoittelun lisäksi.

Sisältöön kannattaa tutustua ajan kanssa. Palautetta, kehitysideoita ja toiveita voi lähettää valmennuspäällikölle osoitteella valmennus ät jousiampujainliitto.fi


Teksti ja kuva: Anne Lantee