Kilpailulisenssit

Jokaisella liiton kilpailuun osallistuvalla urheilijalla tulee olla voimassa oleva lisenssi. Lisenssin lunastava urheilija sitoutuu noudattamaan liiton sääntöjä ja kilpailumääräyksiä.


Lisenssin saat ostettua: Tästä


Lisenssit ostetaan uudesta SuomiSport-järjestelmästä. SJAL:n lisenssit ostetaan ns. rullaavina, eli ne ovat voimassa yhden vuoden (365 pv). Lisenssiä ostaessa määrittelet itse minä päivänä haluat lisenssin tulevan voimaan. Siitä päivästä lähtien lisenssi on voimassa vuoden eteenpäin.

Harrasteluokan lisenssi on tarkoitettu ampujille, jotka ovat kenties juuri aloittaneet jousiammunnan eivätkä pysty ampumaan vielä omaa matkaansa. Tämä on hyvä sarja ja lisenssivaihtoehto myös jousityyppiä tai kätisyyttä vaihtaville. Harrasteluokan kertalisenssin voi ostaa yhteen kilpailuun tietylle päivälle.

Superlisenssi on edelleen valikoimassa. Superlisenssillä voi osallistua kilpailutoimintaan SJAL:n kilpailujen lisäksi Suomen Maastojousiampujain Liiton (FFAA) kilpailuissa. Jos olet ostamassa Superlisenssiä, tarkistathan, että joko oma seurasi on FFAA:n jäsen tai olet jäsenenä oman seurasi lisäksi myös jossain FFAA:n jäsenseurassa.

Ensilisenssi on tarkoitettu ensimmäistä kilpailulisenssiä ostavalle jousiampujalle. Hinta on puolet normaalilisenssistä. Ensilisenssiä eivät voi ostaa henkilöt, joilla on joskus ollut SJAL:n kilpailulisenssi (paitsi harrasteluokan kertalisenssi) tai Superlisenssin ollessa kyseessä FFAA:n kilpailulisenssi. Harrasteluokan lisenssin joskus ostanut on kuitenkin oikeutettu ostamaan ensilisenssin. 

HUOM! Jos olet SJAL-jäsenseuran jäsen, et tarvitse SJAL -lisenssiä tai Superlisenssiä osallistuaksesi SJML kilpailuihin. Superlisenssi tarvitaan siis vain, jos osallistut myös FFAA kilpailuihin.

Vakuutuksia ei ole vuoden 2017 jälkeen kytketty lisenssiin. Eli lisensseihin aiemmin sisältynyt tapaturma- ja vastuuvakuutus otetaan kaikille SJALin jäsenseurojen jäsenille (jäsenyys todistettava). Nuorten lisenssin ikäraja on nosto 20-vuotiaisiin.


Lisenssivaihtoehdot ja hinnat vuonna 2022 ovat seuraavat:HintaEnsilisenssin hinta
Aikuisten lisenssi (A-lisenssi)60 euroa30 € (AE-lisenssi)
Nuorten lisenssi (B-lisenssi)
- alle 21v lisenssin voimaantulohetkellä
35 euroa17,50 € (BE-lisenssi)
Aikuisten Superlisenssi (SA-lisenssi)90 euroa45€ (SAE-lisenssi)
Nuorten Superlisenssi (SB-lisenssi)
- alle 21v lisenssin voimaantulohetkellä
55 euroa27,50 € (SBE-lisenssi)
Kertalisenssi päiväksi harrasteluokkaan5 €

 

SJAL -jäsenseuran jäsen voi osallistua Suomen Jousimetsästäjäin Liiton (SJML) kilpailuihin ilman kilpailulisenssiä (vakuutusturva katettu).

Sporttiturva-vakuutus


Muistutuksena, että Sporttiturva, eli Pohjolan Vakuutuksen urheilijavakuutus, on automaattisesti kaikilla liiton jäsenseurojen jäsenillä. Sitä ei ole enää sidottu lisenssiin vuoden 2017 jälkeen. 

Sporttiturva (Sivulla on hyvää yleistietoa, älä paina turhaa kohtaa "Valitse lajisi", sillä vakuutus ei ole jousiampujilla sidottu lisenssiin.)

Tapaturman sattuessa ota yhteys Pohjola Vakuutuksen asiakaspalveluun: https://www.op.fi/henkiloasiakkaat/asiakaspalvelu/ota-yhteytta

Ensimmäiseksi sinun pitää todistaa seuran jäsenyytesi. Helpoiten se käy Suomisportin kautta. Mikäli seurasi ei ole Suomisportissa, etsi jäsenmaksukuittisi tai pyydä seurasi sihteeriltä apua. 

Lue myös alta pdf sekä Tuotetietoasiakirja.

Tuotetietoasiakirja⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ - mikä kuuluu vakuutuksen piiriin, mikä ei.

Vakuutusehdot

Rekisterin tietosuojaseloste