Historiallisia ennätyksiä rikki

Suomen ennätyksiä nakutellaan aika-ajoin, mutta tällä hallikaudella on mennyt rikki parikin erityisen pitkäikäistä ennätystä.

Timo Leskinen Vaasan Diana -57:stä paranteli yleisen vaistojousen ennätystä lokakuussa lukemiin 557 ja pyyhki näin Jarkko Kaarsalon 90-luvulta olleen ennätyksen listalta. Ennätys parani pisteellä, mutta nyttemmin Leskinen on parannellut ennätystulosta jo uudelleenkin. SM-kisoissa Oulussa ennätys koheni taas muutamalla pisteellä ja kirjoitetaan nyt 560.

Tähtäinjousiluokassa kilpaillessaan Leskinen on ampunut vieläkin kovemman tuloksen, mutta tuota ennätystä ei hyväksytty sen synnyttyä tähtäinjousiluokassa, vaikka vaistojousi vaasalaisella olikin käsissään. Tuloskehityksen valossa näyttää siltä, että kuulemme jatkossakin uusista ennätystuloksista yleisessä vaistojousessa.

Vielä vanhemman SE-tuloksen rikkomisesta vastasi Achilleksen naisten tähtäinjousikolmikko marraskuussa. Ann-Charlotte Biskop-Grahn, Ulla-Maija Kiviniemi ja Venla Kiviniemi ylittivät naisten tähtäinjousen joukkuekilpailun (3x60 nuolta) ennätyksen, joka oli Tampereen Jousiampujien nimissä vuodelta 1983. Ennätys kirjataan nyt lukemin 1648.

Uusien joukkue-ennätysten syntymistä naisten luokissa jarruttaa se, että joukkuekilpailuita järjestetään hyvin harvoin ja SM-tasolla kilpaillaan tavallisesti naiset ja miehet samoissa joukkueissa.


Teksti: Anne Lantee
Kuva: Sussu Makkonen

Timo Leskinen on kovassa kunnossa. Yleisen vaistojousen historiallinen SE-tulos on kohentunut jo useaan otteeseen.