Vammaisjousiammuntaa postimerkeissä

Jousiammunta on yhtenä vammaisurheilulajina esillä Postin toukokuussa julkaisemissa postimerkeissä. Tähtäinjousella ampuva Saana-Maria Sinisalo on kuvattuna omassa merkissään.

Postin julkaisemassa pienoisarkissa on Saana-Maria Sinisalon tähdittämän postimerkin lisäksi postimerkki pyörätuolikelauksen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähdestä sekä kuva-aiheina lisäksi maalipallon pelaajat Petri Posio ja Erkki Miinala, judoka Jani Kallunki ja pyöräilijä Jarmo Ollanketo pilottinsa Marko Törmäsen kanssa.

Postimerkit suunnitteli useita muitakin merkkejä suunnitellut Klaus Welp.

"Pidin suunnittelua haastavimpana kaikista tähän mennessä tekemistäni merkkiprojekteistani. Satsasin siihen poikkeuksellisen paljon aikaa ja vaivaa sen erittäin tärkeän aiheen vuoksi", Klaus Welp kertoo Vammaisurheilu & -liikunta -lehden haastattelussa.

Idea vammaisurheiluaiheiseen pienoisarkkiin lähti liikkeelle Postista. Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:ssä ilahduttiin ajatuksesta. Vauhdikasta ja värikästä merkkiarkkia pidetään VAU:ssa erittäin onnistuneena.

Pienoisarkissa on pistekirjoituksella teksti 'vammaisurheilu' suomeksi ja ruotsiksi sekä 1. luokasta kertovat merkinnät. Pienoisarkista on otettu 400 000 kappaleen painos.


Teksti: Anne Lantee
Piirrokset: Klaus Welp