Junioreiden SM-kisat ammuttiin Vaasassa 2.4.2011

Vaasan Diana järjesti junioreiden SM-kilpailut Vaasassa huhtikuussa. Kisapaikkana oli Suomen suurin urheiluhalli, Botnia-halli.

Kisoihin ilmoittautui 71 ampujaa ja 11 joukkuetta. Sairastapaukset aiheuttivat neljän ampujan poisjäännin. Isäntäseura Vaasan Diana oli suurin seura 12 osallistujallaan. Seuraavat suuret olivat Kurikan Ryhti seitsemällä ja Porin Jousiampujat kuudella ampujalla. Vuoden takaisiin kisoihin verrattuna uusia seuroja näissä kisoissa olivat Lahden Vasama, Achilles, Jousi-Jussit ja Robin Hood. Mitaleille pääsi peräti 20 seuraa. Menestynein oli Tornion Jousiampujat, jonka mitalisaalis oli 5 mitalia (2 kultaista ja 3 hopeista). Muut kahden kullan voittajat olivat Diana-57, KuRy, PJA ja Hood. Alkukipailun parhaan tuloksen 581 ampui Wilhelm Tellin Werner Gross. Kisoissa ei ammuttu yhtään uutta Suomen ennätystä, mutta pudotukset olivat sitäkin huikeammat. Moni ottelu päättyi yhteen ratkaisevaan uusintanuoleen. Kisat tarjosivat dramatiikkaa, iloa, naurua ja onnen kyyneleitä. Kisojen järjestämisen mahdollistivat Dianan junioreiden aktiiviset vanhemmat ja seuran jäsenet. Erityisesti Stina Kåll ja Urpo Pylkkä hääräsivät kisajärjestelyissä joka puolella. Heti alussa kisoille päätettiin tehdä omat nettisivut. Sponssoreita oli helpompi hankkia, kun he saivat logonsa myös nettisivuille. Yrityksiä saatiinkin mukaan yli 20, ja tällä varmistettiin kisabudjetin onnistuminen. Nettisivuilla arvuuteltiin eri kilpailuiden voittajia ja voittotuloksia. Myös suosituimpia kisanuolia kyseltiin. Osallistujista 35 prosenttia käytti ACE-nuolia. Seuraavaksi suosituimmat olivat ACG- ja X7-nuolet. Paljon työtä aiheutti mainosten myyminen, käsiohjelman teko, toimitsijoiden asut, uudet tulostaulut, kisan suunnittelu ja toteutus, nettisivujen ylläpito, arpapalkintojen kerääminen, ruokailun järjestäminen, kahdenkymmenen uuden ampumataustan teko, kisapaikan pystyttäminen ja purku sekä kymmenet neuvottelut eri tahojen kanssa. Kisoista tehtiin näyttävät etukäteisjutut Pohjalaiseen ja Vasabladettiin sekä Radio Vaasaan.   Kaikki tämä yhdessä tehty työ yhdisti junioreiden vanhempia ja seuran jäseniä. Viikko kisan jälkeen olikin mukava lähteä yhdessä junnuleirille Espanjaan. Kisasivut
 Tulokset Teksti ja kuvat: Juha Koivisto

Video juniorien SM-kisoista

Isäntäseuran riemua J11-luokassa. Hanna Lehtomäki, Jasmin Koivisto, Oskar Smeds ja Jaakko Vuorinen.

Pohjanmaa rules! Joukkueet 11–15-vuotiaiden palkintojen jaossa, Diana II, TeJA, Diana I ja KuRy.