Seniori-SM kisattiin Kokkolassa

Senioreiden SM-kisat ammuttiin Kokkolassa 16.4.2011. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, kun tällä tasolla ammutaan Kokkolassa, vaikka järjestävä seura on iältään jo yli 50-vuotias – joten oli jo aikakin. Kisapaikkana oli vielä uutuuttaan hohtava Hollihaan koulun liikuntasali.

Alkukisa vietiin läpi kahdessa ryhmässä. Aamuryhmä oli virkeänä paikalla ja aloitti lämmittelyammunnan jo kahdeksan aikoihin. Aamuryhmään oli laitettu 30 ampujaa, ja näin saatiin kisa vietyä läpi varsin nopeasti, koska voitiin ampua yhdessä vuorossa. Toinen ryhmä pääsi aloittamaan kilpailunsa vähän puolen päivän jälkeen. Viivalla nähtiin nyt vajaat 60 ampujaa. Kisa vietiin läpi varsin mukavissa tunnelmissa musiikin soidessa välillä ammunnankin aikana – eipä tuntunut tuo ampujia haittaavan.     Lajiluokittain alkukilpailun kovimmat tulokset ampuivat tähtäimessä Pirkka Elovirta 544, taljassa Jukka Petäjä 573 ja vaistossa Rosita Kovalainen 476. He pääsivätkin pokkaamaan hienot palkinnot parhaista tuloksista kisan jälkeen. 

Pudotuskilpailu laittoi järjestyksen uusiksi

 Finaalit pääsivät käyntiin hieman ennen neljää, ja mestarit olivat selvillä puoli seitsemän jälkeen. Finaaleissa nähtiin tasaisia kamppailuja. Ehkä hienoinen yllätys oli, että vain sarjoissa N50 Arja Korpela ja Y50 Pirkka Elovirta pystyivät säilyttämään ”piikkipaikkansa” alkukisan jälkeen. Ainakin nyt järjestäjän ja katsojan näkökulmasta tämä nykyinen pudotusmuoto on varsin mielenkiintoinen seurattava, koska ottelut jostain ihmeen syystä ovat varsin tasaisia ja tilannetta oli helppo selostaa kisan aikana.  

Musiikista tunnelmaa   

     ACH halusi näyttää, että Kokkolassa osataan ja pystytään järjestämään hienoja SM-tason kisoja. Paikka sai kilpailijoilta runsaasti kiitosta varsinkin valaistuksen osalta, eikä paikkaa muutenkaan voinut paljoa moittia. Saamamme palautteen perusteella myös järjestelyt onnistuivat hienosti. Musiikki soi sopivasti aina taukojen aikana – ja ainakin ”Simply The Best” näytti kannustavan ampujat aina parempiin suorituksiin. Pudotusotteluiden tilanteita selostettiin kisan aikana – aina mitalin kohtalon ratkettua kilpailija sai kyllä ansaitut aplodit muilta ampujilta, joten kyllä selostusta myös kuunneltiin. Jousiammunta elää Kokkolassa nyt nousukautta. Toivotaan, että liitoa riittää pitkälle tulevaisuuteen ja että ACH nähdään isännöimässä SM-kisoja uudestaan ja uudestaan… Teksti: Marko Kiviniemi, puheenjohtaja, Achilles  Tulokset