Seuratoimintapäivät kokosivat seuraväen Tampereelle

SJAL:n seuratoimintapäivät järjestettiin huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella. Päivien yhteydessä pidettiin myös liiton kevätkokous. Ensimmäistä kertaa seuratoimintapäiviä oli mahdollista seurata reaaliaikaisena internetissä liiton YouTube-kanavalla.

Seuratoimintapäivillä Tampereella esiteltiin muun muassa uutta alkeiskurssikonseptia, Start Archery -konseptia, jossa hyödynnetään Alankomaissa kehitettyä alkeiskurssikonseptia materiaaleineen. Konseptista järjestettiin päivien aikana myös nimikilpailu, josko keksittäisiin jokin muu nimi kuin suora käännös "aloita jousiammunta". Nimikilpailuun saatiinkin runsaasti hyviä ehdotuksia, joista voittajaksi äänestettiin ensinuolet.  

Hyvästä hallinnosta seurassa oli kertomassa Timo Korsumäki paikallisesta aluejärjestöstä Hämeen Liikunnasta ja Urheilusta. Lisäksi työstettiin kansallista suoritusmerkkijärjestelmää ja kuultiin tilannekatsausta liiton tulospalvelujärjestelmän osalta.

Seuratoimintapäiville osallistui edustajia 14 seurasta, ja lisäksi yhdestä seurasta saapui edustaja kevätkokoukseen, joka järjestettiin sunnuntaiaamuna.

Kevätkokous päätti uusista säännöistä


Sunnuntaina 26.4.2015 pidetty kevätkokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden asianosaisille sekä vahvisti kurinpitomääräykset esityksen mukaisesti.

Muina asioina esityslistalla olleet esitykset budjetin ja toimintasuunnitelman muuttamisesta kuluvan vuoden osalta ja liiton sääntöjen muuttamisesta hyväksyttiin yksimielisesti sen jälkeen, kun sääntöesitystä oli muutamilta kohdilta tarkennettu.

Keskeisimpinä kysymyksinä sääntömuutosasiassa oli henkilöjäsenyys ja jäsenmaksun määräytymisperusteet. Nyt hyväksytyissä säännöissä ei mahdollistettu henkilöjäsenyyttä. Jäsenmaksu määräytyy jatkossa nykyiseen tapaan seuran jäsenmäärän mukaisesti, mutta säännöissä on määrätty, että jäsenmaksu määritetään erikseen yli ja alle 20-vuotiaita jäseniä kohti. Myös monilajiseurojen jaostojen asemaa selkiytettiin.

Kokouksessa hyväksytyt säännöt on lähetetty patentti- ja rekisterihallitukseen vahvistettavaksi. 

Katso videotallenteet seuratoimintapäiviltä

 

Materiaalit seuratoimintapäiviltä tulevat myöhemmin liiton verkkosivujen materiaalipankkiin.


Teksti ja kuva: Anne Lantee