Ennätyksiä sisäammunnan MM-kisoissa

Sisäammunnan MM-kisoissa Ranskan Nimesissä nähtiin henkilökohtaisia onnistumisia, kun suomalaiset parantelivat omia ennätyksiään. Lopputuloksissa suomalaiset eivät kuitenkaan yltäneet kärkeen.

Sisäammunnan MM-kisoihin helmikuun lopulla osallistui kahdeksan suomalaisampujaa. Markus Nikkanen säväytti alkukilpailun kahdeksannella sijallaan juniorimiesten tähtäinjousessa. Nikkanen ampui oman ennätyksensä 581. Pudotuskilpailussa tie katkesi kuitenkin ensimmäiselle kierrokselle, ja lopputuloksena oli 17. sija. 

"Yksi huono nuoli ratkaisi", nuori kokkolalainen harmitteli viitaten viimeiseen sarjaan livahtaneeseen kahdeksikkoon. "Muuten ammunta oli hieman eilistä [alkukilpailua] heikompaa."

Myös Pertti Rantanen ylsi miesten taljajousen alkukilpailussa omaan ennätykseensä ampumalla niin ikään tuloksen 581. "Eka puolikas meni kuin unelma. Tokalla puolikkaalla neljä viimeistä sarjaa meni yliyrittämiseksi ja siihen kaatui unelma päästä pudotuksiin", Rantanen kertoi. Hän sijoittui lopputuloksissa sijalle 42.

Juho Hautamäki jakoi saman sijan samalla tuloksella.

Jere Laine eteni toisena suomalaisena pudotuskilpailuun 32 parhaan joukkoon juniorimiesten taljajousessa. Hän lähti pudotuskilpailuun alkukilpailun jaetulta sijalta 21. Pudotuskilpailussa hän joutui kuitenkin taipumaan, ja lopulliseksi sijoitukseksi tuli 17:s.

Naisten taljajousessa Susanna Makkonen jäi ensimmäisenä ulos pudotuskierroksilta sijoituttuaan alkukilpailun sijalle 33. Naisten tähtäinjousessa Ann-Charlotte Biskop-Grahn oli sijalla 34 ja miesten tähtäinjousessa Samuli Piippo sijalla 36 ja Juuso Huhtala sijalla 39.
 

Lue lisää MM-kisoista kisojen aikaisista uutisista:

Sisäammunnan MM-kilpailut alkavat Ranskassa (25.2.2014)
Juniorit jatkoon MM-hallikisoissa (26.2.2014)
Suomen juniorit sijoille 17 Ranskassa (27.2.2014)
Taljajousen maailmanmestaruudet Eurooppaan (2.3.2014)


Teksti: Anne Lantee
Kuvat: Taina Rantanen ja Sussu Makkonen

 

Samuli Piippo (vas.) ja Juuso Huhtala jäivät niukasti pudotuskisapaikasta miesten tähtäinjousessa. (Kuva: Sussu Makkonen)
Pertti Rantanen (vas.) ja Jere Laine harjoituskentällä. (Kuva: Taina Rantanen)