Sisäammunnan SM-kisat kokosivat seniorit Kemiin

Seniorit avasivat kevään halli-SM-kilpailukauden eilen, kun Kemissä ammuttiin seniorien sisäammunnan SM-kilpailut. Myös uusia SE-tuloksia syntyi.

SM-kilpailut houkuttelivat Kemiin liki 80 seniori-ikäistä eli vähintään 50-vuotiasta jousiampujaa. Pohjan Jousi toimi kokeneena isäntänä tapahtumalle.

50-vuotiaiden tähtäinjousessa mestaruuteen ylsi Lapin Jousen Pekka Hartikainen, joka kukisti finaalissa Riihi-Jousten Arto Laakson sarjavoittopistein 7-1. Naisten puolella Pohjan Jousen Sirpa Myllylahti voitti jännittävän finaalin ennen Elisa Wirkkalaa Oulun Jousimiehistä. Taljajousen mestaruuden voitti Tornion Jousiampujien Lauri Rytky kukistamalla finaalissa Rauno Simulan Pohjan Jousesta pistein 144-142. Vaistojousen mestaruus ratkesi suoraan alkukilpailun perusteella Oulun Jousimiesten Pasi Lautiaisen hyväksi, samoin naisten vaistojousen mestaruus, jonka vei nimiinsä Sari Kaartinen niin ikään Oulun Jousimiehistä.

60-vuotiaiden tähtäinjousi oli osallistujamäärältään kisojen suurin: mukana oli 18 kilpailijaa. Kultamitalin nappasi Riihi-Jousten Hannu Nevalainen, joka voitti finaalissa Tampereen Jousiampujien Juha Valkaman sarjavoittopistein 6-2. Naisten mestaruus jäi isäntäseuraan, kun Tuire Kourula voitti finaalissa Iitin Jousiampujien Arja Lehdon 6-4. Taljajousen voitti Pohjan Jousen Lasse Hiltunen (Y60T) kukistamalla loppuottelussa Teuvo Ollakan Lapin Jousesta 139-138. Vaistojousen mestariksi ylsi Lapin Jousen Jouko Ojala suoraan alkukilpailun perusteella.

70-vuotiaissakin oli mukava osanottajamäärä, yhteensä kaikissa aselajeissa 14 ampujaa. Tähtäinjousen mestaruuteen ampui Sulan Erkki Färm, joka voitti kultaottelussa Arcuksen Kari Norhan sarjavoittopistein 7-1. Taljajousen voittoon nousi Raahen Teräs-Jousten Jaakko Sepponen kukistamalla finaalissa Risto Julkusen Lahden Vasamasta 142-140. Vaistojousen mestaruus meni alkukilpailun perusteella Lapin Jousen Juhani Hotille.

Arja Lehto Iitin Jousiampujista paransi peruskilpailussa 60-vuotiaiden naisten tähtäinjousen SE-lukemiksi 536. Vanha ennätys parani kuudella pisteellä. 70-vuotiaiden miesten taljajousessa Risto Julkunen Lahden Vasamasta ampui uudeksi SE-tulokseksi peruskierroksella 566 pistettä, ja pudotusottelussa sekä Julkunen että Raahen Teräs-Jousten Jaakko Sepponen saivat ennätystuloksen nimiinsä pistein 142.

Joukkuekilpailussa tähtäinjousen voiton vei isäntäseura Pohjan Jousi ennen eteläisempää vierasta Riihi-Jousia Riihimäeltä. Myös taljajousen voitto jäi isäntäseuraan Kemiin ennen hopealle ampunutta Virtain Jousiampujien joukkuetta.

Katso tarkemmat tulokset liiton tilastopalvelusta.

Teksti: Anne Lantee
Kuvat: Jani Savilampi