Parajousiampujat EM-kisoissa Ranskassa

Olympia- ja paralympiavuosi sotkee kilpailukalenteria kohtalaisesti. Parajousiampujat lähtivät huhtikuun alussa Ranskaan EM-kisoihin käytännössä suoraan hallikaudelta. Keijo Kallunki sijoittui parhaana suomalaisena seitsemänneksi.

Parajousiammunnan EM-kilpailut olivat tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin huhtikuun alussa Ranskan Saint Jean de Montsissa. Ranskan keväinen sää ei ollut erityisen lämmin ja tuultakin riitti vaikeuttamassa ampujien urakkaa.

Kilpailuun osallistui kolme suomalaista. Jean-Pierre Antonios oli miesten W1-sarjan alkukilpailussa lupaavasti kolmantena tuloksella 652. Pudotuskilpailuissa ei kuitenkaan ihan nappisuoritusta ei kuitenkaan tullut, vaan isäntämaan Olivier Hatem voitti kohtaamisen pistein 128-117 ja pudotti Antonioksen lopputulosten yhdeksänneksi.

Avoimessa taljajousisarjassa Jere Forsberg oli alkukilpailun 12:s pistein 675 ja Keijo Kallunki sijalla 22 pistein 666. Molemmat etenivät suoraan 1/16-kierrokselle.

Keijo Kallunki kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Tsekin Leos Bartosin, jonka hän voitti niukasti pistein 134-133. Toisessa ottelussa kaatui niin ikään pisteen erolla Serhiy Atamanenko Ukrainasta pistein 139-138. Puolivälierissä Slovakian Marcel Pavlik takoi taululle hurjat lukemat 148 Kallungin jäädessä 138 pisteeseen, joten suomalaisen tie katkesi. Lopputuloksissa Kallunki oli seitsemäs.

Jere Forsbergin ensimmäinen vastustaja oli Ranskan Philippe Horner. Forsberg voitti tasaväkisen väännön pistein 140-139. Seuraavassa ottelussa Turkin Bulent Korkmaz voitti suomalaisen pistein 144-142. Forsbergin lopulliseksi sijoitukseksi tuli näin yhdeksäs sija.

Voiton miesten avoimessa taljasarjassa nappasi Italian Alberto Simonelli, joka oli kärjessä jo alkukilpailussa. Miesten W1-sarjan voitti Tsekin David Drahoninsky.

Kisojen yhteydessä ammuttiin myös paralympiapaikoista erillisessä turnauksessa, jossa Keijo Kallunki sijoittui yhdeksänneksi. Paikkaa Rioon ei sillä irronnut. Muut suomalaiset eivät saaneet osallistua karsintaan, sillä he ovat jo aiemmin ampuneet Suomelle paikat paralympialaisiin.

Teksti: Anne Lantee
Kuvat: Jari Pirttimaa