Valo ja Olympiakomitea perustavat yhteisen liiketoimintayksikön

Valo ja Olympiakomitea käynnistävät yhteisen osakeyhtiömuotoisen liiketoimintayksikön, joka tuo resursseja koko suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle.

Suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa on tehty viimeisen kahden vuoden aikana isoja rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia. Valon ja Olympiakomitean operatiiviset toiminnot on yhdistetty jo keväällä, vaikka virallisesti molemmat yhdistykset ovat vielä erikseen olemassa. Seuraava askel toimintojen uudistamisessa on yhteisen osakeyhtiömuotoisen liiketoimintayksikön käynnistäminen, joka tuo resursseja koko suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle.

Liiketoimintayksikön toimintamallin rakentamisesta on vastannut Mika Sulin, joka siirtyi viime keväänä Olympiakomitean pääsihteerin tehtävästä liiketoimintayksikön toimitusjohtajaksi. Sulin on uudistanut Olympiakomitean liiketoimintamallit sekä luonut uusia konsepteja suomalaisen huippu-urheilun kumppaneille. Tuoreimpana osoituksena uusista kumppanuuksista on Suomen Olympiakomitean ja työ- ja elinkeinoministeriön solmima Cleantech Finland -ohjelman yhteistyö. Uuden konseptin avulla tuetaan sekä suomalaisten huippu-urheilijoiden matkaa Rio de Janeiron kesäolympialaisiin 2016 että suomalaisten Cleantech-yritysten tuotteiden ja palvelujen vientiä kisoihin osallistuviin maihin. Olympiakomitealla on tällä hetkellä 21 kumppania ja olympiadin mittaisten sopimusten arvo on noin 7 miljoonaa euroa. ”On ollut hienoa tehdä työtä Olympiakomiteassa ja samalla auttaa koko suomalaista huippu-urheilua sen isossa uudistumisprosessissa. Mielestäni tärkein toiminnallinen muutos on se, että nyt Olympiakomitean yrityskumppanien kautta tulevasta rahasta yli 90 % menee suoraan huippu-urheilun tekemiseen kolmen käynnissä olevan ohjelman kautta. Tämän merkittävän suunnanmuutoksen jälkeen minulla on hyvä tunne siirtyä uusien haasteiden pariin”, Mika Sulin kertoo. Suomen Olympiakomitean ja Valon puheenjohtaja Risto Nieminen toteaa, että toimintatapojen ja organisaatioiden uudistus on edennyt vauhdikkaasti. Mika Sulin siirtyy uusiin haasteisiin, ja liiketoimintayksikön toimintoja vetämään haetaan toimitusjohtajaa. Valon ja Olympiakomitean yhteisenä pääsihteerinä jatkaa Teemu Japisson. Yhteisellä organisaatiolla on kaksi tehtävää: Liikkeen lisääminen sekä menestyvän huippu-urheilun edistäminen. Lisää liikettä -yksikön johtajana toimii Pekka Nikulainen ja Huippu-urheiluyksikön Mika Kojonkoski. Näitä toimintoja tukevaa palveluyksikköä johtaa Nelli Kuokka. Valo ja Olympiakomitea rakentavat parhaillaan yhteistä toimintasuunnitelmaa ja strategisia tuloskortteja vuodesta 2015 eteenpäin. Teksti: Valo