Haastattelussa Markus Nikkanen

Markus Nikkanen palkittiin nousujohteisen kehityksensä ansiosta vuoden 2014 läpimurto-palkinnolla. Jousiampuja-lehti haastatteli häntä toukokuussa, ulkokauden kynnyksellä.

Kuinka vanha olit, kun aloitit harrastamaan jousiammuntaa?
Olen 19-vuotias ja olen harrastanut jousiammuntaa viisi vuotta.

Seura, jota edustat?
Edustan Kokkolan Achillesta.

Miten tulit aloittaneeksi jousiammunnan?
Päästiin koulussa teemapäivänä kokeilemaan jousiammuntaa. Tuntui ihan kivalta, joten kävin seuraavina viikonloppuina opastusvuorossa ampumassa.

Kuka on esikuvasi tai idolisi lajin parissa?
Brady Ellison on idoolini.

Onko sinulla henkilökohtaista valmentajaa?
On, Marko Kiviniemi on valmentanut minua 5 vuotta.

Miten koostuu viikkosi ohjelma?
Maanantaina on aamu/iltatreenit, tiistaina 2 tunnin treenit, kun pääsen koulusta, keskiviikkona aamutreenit ja punttisali, torstaina on 2 tunnin ammuntatreenit, perjantaina on aamutreenit ja punttisali, ellei viikonloppuna ole kilpailuja, lauantaina on 2 tunnin treenit ellei kisoja, sunnuntaina on punttisali aamuisin. 
 
Miten valmistaudut kilpailuun?
Yleensä valmistaudun kilpailuihin sillä lailla, että menen 2 päivää ennen kilpailua ampumaan taustaan noin 120 nuolta ja päivää ennen kilpailua menen ampumaan noin 30 nuolta taustaan.

Harrastatko muuta lajia, joka mahdollisesti tukee ammuntaa?
En varsinaisesti harrasta muita lajeja, mutta painonnosto on viimeisen viiden kuukauden aikana ollut mukavaa ja sitä on tullut harrastettua.

Mitkä ovat kauden tavoitteesi harjoittelussa ja kilpailussa?
Päätavoitteena on pärjätä junnu-MM-kisoissa kolmen parhaan joukkoon ja toisena tavoitteena on, että pääsen aikuisten MM-kilpailuihin ja pääsisin pudotuserissä jatkoon.
 

Teksti: Sussu Makkonen
Kuva: Markus Nikkanen