Juniorit jousiammuntaleirillä Espanjassa

Dianan junioreiden vanhemmat järjestivät jousiammuntaleirin Espanjan Mijas Costassa 10.–17.4.2011.

Mukana valmentajina matkassa olivat Dianan Urpo Pylkkä ja TeJa:n Ari Tuokkola. Dianan junioreista mukaan lähtivät Jasmin ja Oliver Koivisto, Oskar Smeds, Elisa Hjerpe, Viktor Häggman ja Oskar Kåll sekä Teuvalta Mirjam Tuokkola ja Samppa Raittila. Matkan valmistelut alkoivat vuosi ennen matkaa. Pitkin vuotta kerättiin matkakassaan rahaa sukkien ja pyyhkeiden myynnillä, arpajaisilla ja siivoustalkoilla. Matka alkoi Urpolan liikenteen bussilla Pohjanmaan lakeuksilta Helsinkiin, josta Air Finlandin reittilento vei meidät Malagaan. Siellä meitä oli vastassa Dianan junioreiden fysiikkavalmentaja ja Espanjassa viimeiset 16 vuotta asunut Pauli Saarnisto. Hän oli hoitanut majoitus- ja kenttäjärjestelyt Espanjan päässä. Leiripaikkamme sijaitsi 30 km Malagasta länteen. Matkalla olleista 25 henkilöstä 18 asui hulppeassa kuuden makuuhuoneen huvilassa, jossa meillä oli oma uima-allas. Olimme vuokranneet 9-hengen pikkubussin, jonka kuljettajaksi Pauli oli lupautunut 24/7. Se oli onnemme, kun tajusimme, minkälainen liikenne Espanjassa on. Yhdet sakot saimme, kun tila-autoomme oli ahtautunut 13 henkilöä. 

Mutkia matkassa

 Ammuntapaikkamme oli paikallisella urheilukentällä, Mijas Hipodromilla. Saapuessamme paikalle ensimmäisenä päivänä yllätys oli suuri, kun meitä odottivat vain 80x80 cm taustat paksuudeltaan 5 cm. Ihmettelimmekin siinä, että minkälaisilla imukuppinuolilla paikalliset ampuvat, jos tuollaiset taustat riittävät heille. Urpo ja junnuvanhemmat panivat toimeksi, ja hetken päästä urheilu- ja rautakaupoista oli hankittu olki- ja solumuovitarvikkeita sekä lautaa, joista koottiin hyvät ja toimivat taustat 122 cm:n tauluille. Kun taustat olivat kunnossa, paikalle saapui paikallinen tarkastaja, joka vaati nähdä ampujiemme lisenssi- ja vakuutuskortit. Meillä oli SJAL:n sivuilta tulostettuna lisenssilista, mutta sehän ei suomenkielisenä riittänyt. Olimme yhteydessä liiton toimistoon Timo Rantaseen, joka toimitti nopeasti englanninkielisen todistuksen siitä, että paikalla olevilla ampujillamme oli vakuutukset kunnossa (kiitos Timo!). Jatkossa osaamme olla liittoon yhteydessä jo ennen ulkomaanleiriä. 

Mainiot olosuhteet

 Pääsimme ampumaan päivittäin kolmisen tuntia auringossa ja 28 asteen lämmössä. Ammuntojen lisäksi tehtiin kuntopiiri ja  ammuntoja kuvattiin videolle ja analysoitiin. Kaikki vapaa-aika meni uima-altaassa. Lisäksi Urpo piti rentoutusharjoituksen, jonka jälkeen kaikki osasivat sanoa ”antaa mennä”! Kävimme tutustumassa Gibraltariin sekä osa porukasta kävi Malaga–Mallorca-jalkapallo-ottelussa, jossa oli meidän lisäksi yli 30 000 ihmistä. Leiri oli todella onnistunut. Ampujat pääsivät näin varhaisessa vaiheessa ampumaan täyttä matkaa ulkona. Ruokahuolto toimi täydellisesti Paulan ja Helenen toimesta. Urpolta ja Arilta ampujat saivat lisäoppia ja Pauli ajoi meitä viikon aikana yli tuhat kilometriä. Lisäksi opimme, että Espanjassa 10 minuuttia on 50 minuuttia ja 300 metriä on 3 kilometriä. Viimeisinä päivinä enää mikään ei meitä yllättänyt. Porukka oli oppinut ottamaan rennosti ja totesimmekin usein vain, että ANTAA MENNÄ! Teksti ja kuvat: Juha Koivisto

 

Pohjalaiset palmujen alla.

 

Elisa Hjerpe, Viktor Häggman ja Oliver Koivisto.

 

Oskar Smeds voitti leirikisan, vaikka tällä kierroksella Jasmin Koivisto ampui viisi x:ää ja yhden kympin.

 

Kuntopiiri huvilan pihalla.