Tauluammunnan EM-kisat toukokuussa Nottinghamissa

Tauluammunnan EM-kilpailut järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin eli toukokuussa, kuten olympiavuosina on tapana. Valtaosa olympiapaikoista jaetaan vuotta aiemmin MM-kilpailuissa, mutta olympiavuoden EM-kisoissa on vielä muutamia paikkoja jaossa. Niitä Suomen tähtäinjousiampujat lähtivät jahtaamaan – hyvällä menestyksellä!

EM-kilpailut järjestettiin Iso-Britanniassa tarunhohtoisen Robin Hoodin kotimaisemissa Nottinghamissa. Itse EM-kisoissa suomalaisten menestys Nottinghamin oikukkaassa kevätsäässä oli vaisua lukuun ottamatta tähtäinjousen parikilpailun kahdeksatta sijaa Taru Kuopan ja Antti Tekoniemen ampumana. Kaikki Suomen joukkueet pääsivät pudotuskierroksille ja sijoittuivat yhdeksänsiksi.

Henkilökohtaisessa kilpailussa paras suomalaissijoitus oli jaettu 33:s, jolle ylsi seitsemän suomalaista: Taru Kuoppa, Anne Backman, Antti Tekoniemi ja Samuli Piippo tähtäinjousessa ja Tiina Kärkkäinen, Mikko Juutilainen ja Kimmo Kuusisto taljajousessa. Muut suomalaiset eli Aki Paavola taljajousessa ja Peppi Perälä ja Antti Vikström tähtäinjousessa päätyivät sijalle 57.

Tähtäinjousen olympiakarsinnasta sen sijaan tuli suomalaisittain juhlimisen aihetta, kun Samuli Piippo kipusi lopulta kakkospaikalle ja otti yhden Rion olympiapaikoista. Matkalla piti pudottaa myös joukkuekaveri Antti Tekoniemi miesten osuttua kaaviossa vastakkain.

Naisten puolella Taru Kuoppa oli lähellä olympiapaikkaa jo Nottinghamissa sijoituttuaan karsintaturnauksen kahdeksanneksi. Lahtelainen piti kotiyleisöä jännityksessä aina Antalyan maailmancupiin asti kesäkuussa, ennen kuin nappasi himoitun olympiapaikan.

Tulokset EM-kisoista


Teksti: Anne Lantee
Kuvat: Miika Aulio