Juniorien PM kisattiin Tanskassa

Tanskassa Gillelejessä järjestettiin junnujen PM-kisat 2.-3.7.2011. Matkaan lähdimme kuitenkin jo 29. kesäkuuta ja Suomeen palasimme 4. heinäkuuta. Samoin kuin viime vuonna Norjaan, lähdimme bussilla ensin Turkuun ja siitä laivalla Ruotsiin. Tukholmasta jatkoimme taas matkaa bussilla.

 Vaikka bussilla matka Tukholmasta Helsingborgiin onkin pitkä, matka sujui nopeasti ja mukavasti hyvässä seurassa. Sillä yhteishenki oli heti todella hyvä, vaikkei kaikkia kavereita edes näe kovin usein. Kortinpeluu oli lähes koko porukan suosituin ajanviete, niin bussissa kuin kisailtoinakin. 

Perillä Tanskassa


Kisapaikalla meillä oli koulumajoitus, ja osa joukkueesta nukkui hotellissa. Aivan koulun vieressä oli kisakenttä ja harjoittelukenttä. Koulu ei saanut keneltäkään kehuja ainakaan aluksi. Mutta pienen siivoamisen jälkeen lattialla patjan päällä nukkuminen kelpasi hyvin. Ruoka oli hyvää perusruokaa, mutta illalla silti vähän grillattiin. Miehet ainakin grillasivat iltapalaksi kaikenlaista, mitä kaupasta löytyi.
 

Kisat


Lauantaiaamuna herätessämme satoi vettä. Onneksi ammunnan aikana sade taukoili sen verran, ettei siitä ollut suurta haittaa. Sunnuntai olikin sitten hyvin aurinkoinen ja lämmin päivä. Joukkuefinaaleita oli mahtava seurata, sillä ainakin Suomen poikien kadettijoukkue sai huippufiiliksen päälle ja Eero, Jere ja Oskar ampuivat itselleen joukkuekultaa. Kilpailujärjestelyt sujuivat hyvin. Välillä aikataulusta viivästyttiin, mutta ei kuitenkaan liikaa. 

Kotimatkalla


Palkintojenjaon jälkeen lähdimme kotia kohti. Ensin kuitenkin pysähdyimme uimaan ja syömään. Yöllä matka Ruotsin läpi sujui rattoisasti, ainakin jos sai nukuttua. Kokonaisuudessaan matka sujui ongelmitta, ja ensi vuonna matkaamme Ruotsiin. Ensi kesää odotellessa, kiitos kaikille mukana olleille!

 

Teksti: Eeva Mäenpää, PJA
Kuvat: Juha Koivisto

 

Suomalaiset saalistivat kisasta yhteensä kuusi mitalia: Kultaa kadettipoikien tähtäinjoukkue Eero Mäenpää, Jere Knuutila ja Oskar Kåll, hopeaa Werner Gross ja Mirjam Tuokkola, pronssia Iida Niskanen, Eeva Mäenpää ja junioripoikien tähtäinjoukkue Petri Vainionpää, Matias Kontio ja Joni Hautamäki.

Tulokset


 

 

Suomella oli suuri joukkue PM-kisoissa.

 

Kadettipoikien kultajoukkue innostui poseeraamaan mitalit kaulassa.
Mirjam Tuokkola hopeaa, Iida Niskanen pronssia!