Äetsän Jousiampujat vuoden urheiluseuraksi Sastamalassa

Sastamalan vuoden 2011 urheiluseuraksi valittu Äetsän Jousiampujat on pieni mutta aktiivinen seura. Tänä vuonna 15 vuotta täyttävällä seuralla on aina avoimet ovet.

Äetsän Jousiampujien jäsenmäärä ei päätä huimaa, mutta reilun kymmenen hengen voiminkin seuran toiminta on aktiivista ja talkoohenkeä riittää. Seura on vienyt lajitietoutta Sastamalassa alueen kouluihin ja järjestänyt avoimia kokeilutilaisuuksia kiinnostuneille.

Myös tämä kesä on täynnä toimintaa. Toukokuussa seura järjesti kansallisen 70 metrin kilpailun 15-vuotisjuhlansa kunniaksi. Kesäkuussa Honkolan ulkokentällä alkaa nuorille ja lapsille suunnattu kurssi. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kentällä on ohjaaja paikalla ja kuka tahansa voi mennä kokeilemaan jousiammuntaa. Oman seuran väelle järjestetään viikkokilpailuja ja elokuussa pidetään perinteinen kyläseurojen ja yhdistysten haastekilpailu. 

Seuran harrastuspaikat pidetään kunnossa talkoovoimin ja ohikulkijatkin toivotetaan tervetulleiksi. "Honkolan kentälle voi tulla itsekseen harrastamaan jos on välineet, mutta poiketa voi aina, kun näkee kentällä toimintaa", kertoo seuran puheenjohtaja Arto Suomi Tyrvään Sanomien haastattelussa.

 

Teksti: Anne Lantee