Sisäammunnan MM-kilpailut käytiin Las Vegasissa

Sisäammunnan MM-kisat käytiin helmikuun alussa Las Vegasissa Yhdysvalloissa. Maailman kärkiampujien mukaantulon varmisti heti MM-kisojen jälkeen samassa paikassa käyty jokavuotinen rahakisa World Archery Festival.

Suomesta MM-kisoihin osallistui kuusi ampujaa, kaikki taljajousella. Eurajokelainen Erja Järvenpää paransi alkukilpailussa omaa ennätystään ampumalla tuloksen 573 ja sijoittui sillä neljänneksitoista. Pudotuskilpailussa Ranskan Pascale Lebecque oli kuitenkin vahvempi pistein 7-1. Järvenpään sijoitukseksi tuli näin 17:s. Sijalta 24 pudotuksiin lähtenyt Anne Lantee sai vastaansa britti Nichola Simpsonin. Tämä käänsi ottelun edukseen pistein 6-2 ja jätti suomalaisen sijalle 17. Susanna Makkonen jäi alkukilpailussa harmittavasti sijalle 33 ja putosi vain pisteen erolla 32 parhaan pudotuskierroksilta. Naisten taljajousen maailmanmestaruuden vei lopulta Venäjän Viktoria Balzhanova, joka sijoittui alkukilpailussa vasta sijalle 23. Finaalissa kukistui nuori hollantilainen Inge van Caspel. Pronssin vei Meksikon Linda Ochoa. Miesten taljajousessa Marko Järvenpää eteni ainoana suomalaisena pudotuskierroksille. Hän ampui alkukilpailussa sijalle 25 ja sai ensimmäisellä pudotuskierroksella vastaansa alkukilpailun kahdeksannen, Christopher Perkinsin. Kanadalainen takoi taululle yhtä lukuun ottamatta vain kymppejä, ja Järvenpää joutui taipumaan suoraan kolmella sarjalla pistein 6-0. Lopputuloksissa Järvenpää oli 17:s. Mikko Juutilainen joutui alkukilpailun jälkeen uusintaan jatkopaikasta. Uusinnassa oli peräti kahdeksan ampujaa taistelemassa kuudesta jatkopaikasta. Juutilaisen uusintanuoli lipsahti ysille ja pudotti helsinkiläisen jatkosta. Hänen sijoituksekseen tuli lopulta 34:s. Timo Kivimaalla oli alussa vaikeuksia, eikä hän tasaväkisessä kilpailussa pystynyt enää nousemaan pudotuskisaviivan yläpuolelle. Kivimaan lopullinen sijoitus oli 48:s. Miesten taljajousen MM-kullan vei isäntämaan kokenut Reo Wilde ennen maanmiestään Jimmy Buttsia, joka pitkän tauon jälkeen oli taas Yhdysvaltojen maajoukkueessa. Pronssiottelun voitti nuori meksikolainen Julio Ricardo Fierro

Joukkueet kuuden joukossa

Joukkuekilpailussa Suomen miehet voittivat ensimmäisen kierroksen ottelunsa Australiaa vastaan pistein 233-228. Toisella kierroksella vastassa ollut Ranskan joukkue ei kuitenkaan päästänyt suomalaisia yllättämään vaan vei voiton kovalla tuloksella 236. Suomi oli lopputuloksissa jaetulla viidennellä sijalla. Voiton vei Yhdysvallat ennen Ranskaa ja Iso-Britanniaa. Naisten puolella mestaruuden vei niin ikään Yhdysvallat ennen Venäjää ja Iso-Britanniaa. Suomen naiset sijoittuivat kuudenneksi hävittyään ottelunsa Venäjää vastaan.

Lisää tuloksia MM-kisoista löytyy World Archeryn sivuilta.

Katso kisakooste Las Vegasista alta

Erja Järvenpää maailmancupin finaalissa

MM-kisan jälkeen Las Vegasissa ammuttiin myös sisäammunnan maailmancupin finaali. World Archeryn tulospalvelussa oli suuria ongelmia juuri, kun kuudentoista parhaan pudotusottelujen piti alkaa. Poissaoloista kärsineeseen finaaliin pääsi sekasotkun jälkeen yllättäen myös Erja Järvenpää.

Pikakomennuksella kisaan hälytetty Järvenpää kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Singaporen Contessa Lohin, joka vei ottelun pistein 6-2. Erja Järvenpään sijoitus oli yhdeksäs.
Maailmancupin finaalin voitti lopulta Ranskan Joanna Chesse. Miesten taljajousen voittoon ampui tuore maailmanmestari Reo Wilde. Naisten tähtäinjousen voiton vei Venäjän Ksenia Perova, ja miesten tähtäinjousen voittajaksi selviytyi isäntämaan Brady Ellison

Tulokset sisäammunnan maailmancupista World Archeryn sivuilta.