Ugur Erdener valittiin jatkokaudelle World Archeryn puheenjohtajaksi

Kansainvälisen jousiammuntaliiton World Archeryn nykyinen puheenjohtaja Dr. Ugur Erdener valittiin lähes yksimielisesti jatkokaudelle World Archeryn ohjaksiin.

WA:n kongressissa Belekissä juuri ennen MM-kisoja annetut äänet puolsivat Ugur Erdenerin valintaa 93-2. Turkkilainen Erdener on myös Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Maria Emma Gaviria Kolumbiasta, Sanguan Kosavinta Thaimaasta ja Philippe Bouclet Ranskasta. Heidän lisäkseen hallitukseen valittiin Greg Easton Yhdysvalloista, Vladimir Esheev Venäjältä ja Aladin Gabr Egyptistä. Gabr on ensimmäinen afrikkalainen jäsen WA:n hallituksessa.
 

FITA-kierros poistuu arvokisoista


WA:n kongressissa tehtiin muutamia merkittäviä päätöksiä, jotka heijastanevat vaikutuksia myös kansallisiin kilpailuihin. Merkittävin muutos on, että FITA-kierrosta ei jatkossa ammuta enää MM-kisojen tai maailmancupin kisojen alkukilpailumuotona. Tähtäinjousiampujat ampuvat jatkossa 70 metrin kierroksen ja taljajousiampujat 50 metrin kierroksen.

FITA-kierros muuttaa nimensä 1440-kierrokseksi ja se säilyy kilpailumuotona edelleen etenkin kansallisissa kilpailuissa ja mahdollisesti myös maanosaliittojen arvokilpailuissa.

Suomessakin huomioitavia sääntömuutoksia on muun muassa se, että taljajousen pudotuskilpailussa sisäammunnassa lasketaan jatkossa kumulatiivinen pistemäärä nykyisten sarjavoittopisteiden sijaan. Vastaavasti tähtäinjousen joukkuekilpailussa siirrytään käyttämään sarjavoittopisteitä.
 

Teksti: Anne Lantee
Kuva: World Archery Communication

 

Ugur Erdenerille (vas.) luovutettiin kongressissa Kultainen nuoli -palkinto elämäntyöstään jousiammunnan hyväksi. Palkinnon saivat myös Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Jacques Rogge ja Aasian ja Etelä-Korean Jousiammuntaliittojen puheenjohtaja Chung Eui-Sun.