Opiskelijoiden MM-kilpailut kisattiin Puolassa

Opiskelijoiden jousiammunnan MM-kilpailut ammuttiin Puolan Legnicassa 2.-5.7.2014. Tero Pyylampi oli parhaana suomalaisena 17:s.

Suomesta mukana opiskelijoiden MM-kisoissa olivat tähtäinjousiampujat Juuso Huhtala, Jaakko Hepola ja Tero Pyylampi.

Alkukilpailussa parhaiten onnistui Lapin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Jaakko Hepola, joka oli sijalla 41 tuloksella 624. Tero Pyylampi oli sjialla 53 pistein 609 ja Juuso Huhtala sijalla 62 tuloksella 592. Alkukilpailun tulokset tarkoittivat Suomelle putoamista joukkuekilpailussa, sillä Suomi karsiutui ensimmäisenä 16 parhaan pudotuskierroksilta.

Pudotuskilpailuun Tero Pyylampi sai makean alun, sillä hän voitti ensimmäisen vastustajansa, alkukilpailun 12:nneksi sijoittuneen Taiwanin Guan-Lin Yun jännittävässä kamppailussa uusintanuolella. 1/16-kierroksella Meksikon Julio Urquidez oli kuitenkin vahvempi pistein 7-1 ja jätti Pyylammen lopputuloksissa sijalle 17.

"Hyvän lämmittelyn ansiosta ammunta oli huomattavasti rennompaa heti alusta ja onnistuin ampumaan omalla tasollani molemmat ottelut. Oli mukava lopettaa kisat hyvällä ammunnalla", Pyylampi kertoi kisan jälkeen.

Muilla suomalaisilla tie nousi pystyyn ensimmäisellä pudotuskierroksella. Juuso Huhtala sai vastaansa alkukilpailun kolmannelta paikalta Etelä-Korean Jineok Parkin ja joutui taipumaan pistein 1-7. Jaakko Hepola taisteli viimeiseen nuoleen asti voitosta, mutta Iso-Britannian Ashe Morgan vei ottelun lopulta nimiinsä pistein 7-3. Hepola ja Huhtala sijoittuivat lopputuloksissa sijalla 33.

Miesten tähtäinjousen voittoon nousi Meksikon Luis Alvarez, joka kukisti kultaottelussa Puolan Maciej Faldzinskin pistein 6-2. Pronssia voitti Ranskan Lucas Daniel.

Naisten tähtäinjousi sujui aasialaiskomennossa, kun Taiwanin Ya-Ting Tan voitti kullan ennen hopealle ampunutta eteläkorealaisia Jeonghwa Shinia ja pronssin napannutta Hunyoung Jeonia.

Taljajousessa miesten voittajaksi nousi Ukrainan Vladyslav Bolshakov voittamalla finaalissa Etelä-Korean Jongho Kimin 144-142. Pronssin sai Yhdysvaltojen Daniel Gregory.

Naisten taljajousen voiton vei Italian kokenut Katia D'Agostino, joka voitti finaalissa Meksikon Stephanie Salinasin 145-141. Slovenian Toja Cerne oli kolmas.

Katso tarkemmat tulokset täältä.

Teksti: Anne Lantee
Kuvat: Juuso Huhtala, World Archery

Jaakko Hepola (vas.), Tero Pyylampi ja Juuso Huhtala avajaistunnelmissa.

Vuoden 2015 kesäuniversiadit kilpaillaan Etelä-Korean Gwangjussa 3.-14. heinäkuuta. Kilpailuohjelmassa on 21 lajia, joista yksi on jousiammunta.