Mentorit kokoontuivat ensimmäistä kertaa

Viisaidenneuvoston nimellä aiemmin kulkenut ryhmä järjestäytyi ja starttasi toimintansa. Nimekseen ryhmä valitsi toimintamallia parhaiten kuvaavan: mentorit.

SJAL:n puheenjohtajan aloitteesta koottiin ryhmä, joka koostuu pitkään jousiammunnan parissa työskennelleistä ja joko ampujina tai valmentajina kansainvälistä menestystä saavuttaneista henkilöistä. Ryhmään valikoituivat seuraavat: Kyösti Laasonen, Kari Mikkola, Jukka Inkeri ja Erkki Aaltonen.

Jokainen ryhmän jäsen on toiminut SJAL:n päävalmentajana ja jatkaa kukin tahollaan valmennustyötä edelleen.

Ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin 17.4. Turku-Maarianhamina-Turku laivaristeilyllä. Kymmenen tuntia tiivistä keskustelua jousiammunnasta, sen ongelmakohdista ja mahdollisuuksista, antoi jo suuntaviivoja siihen, miten ryhmä voisi olla parhaiten mukana suomalaisen jousiammunnan kehittämisessä kohti menestystä.

Mentorit-nimi kuvannee parhaiten sitä ajatusmallia ja toiminta-ideaa, millä tämä tiimi tulee toimimaan.

"Me emme tule puuttumaan valmennuksen yksityiskohtiin. Kipeät vetokäden nimettömät tai tillerin säädöt pitää selvittää itse ja oman valmentajan avustuksella. Välinevirittely pitää jokaisen ampujan hallita", Erkki Aaltonen toteaa ryhmän puolesta.

"Näillä näkymin tulemme tekemään ehdotuksia valmennuksen ja valmentautumisen suuntaviivoihin. Tulemme toimimaan itsenäisenä ryhmänä, vailla ulkoa tulevaa ohjausta", Aaltonen jatkaa.

"SJAL tarvitsee kaikkea tietoa, osaamista ja panostusta, josta on jousiammunnan kehittämiselle apua. Mentorit ryhmä on yksi tärkeä osa kokonaisuutta, ja katson, että sillä tulee olemaan rooli jousiammunnan kehittymisessä tulevaisuudessa", sanoo SJAL:n puheenjohtaja Andres Gross.

 

Teksti: Erkki Aaltonen
Kuva: Anne Lantee

 

 

Kyösti Laasonen on yksi pitkän ampuja- ja valmentajauran omaavista mentoriryhmän jäsenistä.