Sisäammunta (tai halliammunta)

Lajin sisällä käytetään termiä sisäammunta, mutta mediassa voi käyttää nimitystä jousiammunnan hallikilpailu. Kyseessä on tauluammunta sisätiloissa.

 

Mukana jouset: tähtäinjousi, taljajousi, vaistojousi ja pitkäjousi

 

Ammuntamatka ja taulukoko: 18 metriä, taulun halkaisija on alun perin 40 cm, mutta uloimmat viisi pistevyöhykettä on poistettu, joten osuma-alueen halkaisija on 20 cm. Jokaiselle nuolelle kolmen nuolen sarjassa on oma osuma-alue. Kympin halkaisija on tähtäinjousella 4 cm ja taljajousella 2 cm. Keltaiselta löytyvät sekä 10 että 9.

 

Kilpailun eteneminen

 

Alkukilpailu: 60 nuolta

 

Pudotuskierroksille mukaan pääsee: 32 parasta (16 parasta joukkuetta)

 

Pudotuskierrokset: 1/16, 1/8, 1/4, välierät ja mitaliottelut

Ottelu etenee samalla tavalla kuin tauluammunnan pudotusottelut. Kaikki 1/16-kierrokselta pudonneet sijoittuvat lopputuloksissa sijalle 17 ja 1/8-kierrokselta pudonneet sijalla 9. Vasta puolivälierissä myös pudonneet ampujat järjestetään sijaluvuille 5-8 puolivälierässä ammuttujen pisteiden perusteella.

 

Mitaliottelut ammutaan vastaavalla tavalla kuin pudotuskierrosottelu, mutta ampujat ampuvat vuorotellen yhden nuolen, kuten tauluammunnassakin.

 

Ampujan käytettävissä oleva aika kilpailussa: Alkukilpailussa ja pudotusotteluissa 2 minuuttia/3 nuolta, mitaliotteluissa 20 sekuntia/nuoli.

 

Joukkuekilpailu hallissa ammutaan samaan tapaan kuin tauluammunnan joukkuekilpailu.