LA28 valmennusryhmä

Olemme luomassa parasta aikaa valtakunnallista nuorten valmennusryhmää, jonka tarkoituksena on nostaa ampujia kansainväliselle tasolle seuraavien kuuden vuoden aikana. Päätavoitteemme on saavuttaa olympiapaikat Los Angelesin 2028 kisoihin, ja samalla nostaa seura- ja aluevalmennusta uudelle tasolle. 


Haemme ryhmään yli 13 vuotiaita sitoutuneita ja motivoituneita ampujia. Ampujalla tulee olla seurassa valmentaja, kenet nimetään ryhmään. Kokemusvaatimuksia valmentajille ei kuitenkaan ole. Tapauskohtaisesti ryhmään voi päästä myös ilman valmentajaa. Samalla haemme urheilijoiden tueksi seuravalmentajia ja aluevalmentajia ketkä tulevat auttamaan urheilijoita. Tavoitteemme tässä on kehittää valmennuskulttuuria ja kouluttaa mukana olevia valmentajia heidän urapolullaan.
Erillisiä tulosvaatimuksia ampujilla ei ole alkuun, vaan haemme sitoutumista. Ryhmällä on siis hyvin matala kynnys, ja täten haluaisimme että ryhmään hakee ja niin monta nuorta kun mahdollista. Tavoitteenamme on saada ryhmästä kuitenkin tiivis, jotta ryhmästä tulee ajanmyötä todellinen joukkue jossa kaikki tuntevat itsensä tervetulleeksi. 


Valmentajilta odotamme halua ja kiinnostusta osallistua nuorten valmentamiseen, arkivalmennuksen tukemista, halua oppia ja kehittyä ja osallistumista valmennusleireille. Tulemme antamaan ryhmän valmentajille myös tukea VOK koulutuksiin ja kehitämme leireille erilaisia workshoppeja eri teemoilla. Leirit tulevat täten poikkeamaan selvästi niistä leireistä mitä tähän mennessä on pidetty. 


Ryhmän toimintaan sitoudutaan vuodeksi kerrallaan. Ryhmän ohjelma koostuu 4-5 kotimaan leiristä, etävalmennuksesta, seurakäynneistä, myöhemmin yhdestä ulkomaan leiristä, treeniohjelmien suunnittelusta ja muusta arkiharjoittelusta. Tulemme auttamaan myös oikeiden välineiden valintaan ja viritykseen, sekä antamaan uusia ideoita fysiikka harjoitteluun ja sen apuun. Samalla tuemme ja autamme valmentajia heidän työssä eri seuroissa ja ampujien kanssa. 


Ryhmää täydennetään 2024 Pariisin olympialaisten jälkeen aikuisten maajoukkueen ampujilla. Aikuisten maajoukkueet muodostetaan vuoden 2021 tapaan tulosrajoilla ja kauden pääarvokisan joukkueiden perusteella. 


Tämä on aivan täydellinen mahdollisuus motivoituneille nuorille päästä kehittymään huipulle asti. Samaa aikaa myös valmentajien tukeen ja kehitykseen panostetaan jotta he kehittyvät samalla tavalla valmentajan polulla.


Haku päättyy 21.8.2022.


Linkki hakemukseen https://www.sjal.fi/etsijaloyda/materiaalipankki-2/lomakkeet/la28/