LA28 - valmennusryhmä

LA28-valmennusryhmä on valtakunnallinen nuorten valmennusryhmä. Ryhmän tavoite on nostaa nuoria ampujia kansainväliselle tasolle seuraavien kuuden vuoden aikana. Päätavoitteena on saavuttaa olympiapaikat Los Angelesin 2028 kisoihin, ja samalla nostaa seura- ja aluevalmennusta uudelle tasolle.

 

Ryhmään haku avataan kesäisin. Tapauskohtaisesti ryhmään voidaan lisätä urheilijoita kesken kauden. Ryhmään haetaan yli 13 vuotiaita sitoutuneita ja motivoituneita ampujia joilla on seurassa valmetnaja, kenet nimetään myös ryhmään. Kokemusvaatimuksia valmentajille ei kuitenkaan ole. Tapauskohtaisesti ryhmään voi päästä myös ilman valmentajaa. Samalla haemme urheilijoiden tueksi seuravalmentajia ja aluevalmentajia toimintaan mukaan, ketkä auttavat urheilijoita. Tämän tavoitteena on kehittää valmennuskulttuuria ja kouluttaa mukana olevia valmentajia heidän urapolullaan.

 

Erillisiä tulosvaatimuksia ampujilla ei ole, vaan ampujilta odotetaan sitoututmista ryhmän toimintaan. Ryhmällä on siis suhteellisen matala kynnys, ja täten tavoitteena on että ryhmään hakee ja niin monta nuorta kuin mahdollista. Tavoitteena on saada ryhmästä tiivis, jotta ryhmästä tulee ajanmyötä todellinen joukkue, jossa kaikki tuntevat itsensä tervetulleeksi. 

 

Valmentajilta odotamme halua ja kiinnostusta osallistua nuorten valmentamiseen, arkivalmennuksen tukemista, halua oppia ja kehittyä, ja osallistumista valmennusleireille. Tulemme antamaan ryhmän valmentajille myös tukea VOK koulutuksiin ja mahjdollisiin muihin koulutuksiin. Leireille pyritään kehittämään valmentajille erilaisia luentoja sekä workshoppeja jotka tukevat valmennusta. Leirit tulevat poikkeamaan siis paljon edellisistä leireistä.

 

Ryhmän toimintaan sitoudutaan aina vuodeksi kerrallaan. Ryhmän ohjelma koostuu 4-5 kotimaan leiristä, etävalmennuksesta, seurakäynneistä, myöhemmin yhdestä ulkomaan leiristä, treeniohjelmien suunnittelusta ja muusta arkiharjoittelusta. Tulemme auttamaan myös oikeiden välineiden valintaan ja viritykseen, sekä antamaan uusia ideoita fysiikka harjoitteluun ja psyykkiseen valmennukseen. Samalla tuemme ja autamme valmentajia heidän työssä eri seuroissa ja ampujien kanssa. 

 

Ryhmää täydennetään 2024 Pariisin Olympialaisten jälkeen aikuisten maajoukkueen ampujilla. Aikuisten maajoukkueet muodostetaan vuoden 2021 tapaan tulosrajoilla ja kauden pääarvokisan joukkueiden perusteella. 

 

LA28-valmennusryhmä täydellinen mahdollisuus motivoituneille nuorille ja valmentajille päästä kehittymään huipulle asti. 

 

Valmennusryhmän hakuaika avautuu kesällä.