Länsirajan Jousiampujat aloitti kilpailunjärjestäjänä

Länsirajan Jousiampujat ei arkaillut eikä aikaillut, vaan päätti järjestää seuran historian ensimmäiset kansalliset kilpailut maaliskuussa Pellossa. Vasta reilu vuosi sitten perustettu seura liittyi Suomen Jousiampujain Liiton jäseneksi viime vuoden lopulla.

Pieni mutta haasteita pelkäämätön seura Pellosta järjesti ensimmäisen kansallisen kilpailunsa 15.3.2014 Pellossa Rohkihallissa. Muun muassa koiraharrastajien käyttämä halli muuntui jousiammuntakilpailun näyttämöksi talkoovoimin.

Ihan pienestä työstä ei ollut kyse. "Taustojen teko oli isoin tehtävä valmistautumisessa, koska kisapaikassa hallilla on keväisin paljon käyttäjiä. Pääsimme tekemään valmisteluja muiden käyttäjien vuorojen loputtua. Kisaa edeltävänä päivänä oli muuta toimintaa iltayhdeksään asti, joten puolilta öin saimme valmistelut tehtyä", kuvailee Länsirajan Jousiampujien puheenjohtaja Tapani Kangas.

Aktiivisia talkoolaisia oli kisaprojektin aikana 2-12 valmistelutehtävästä riippuen. "Tekeviä käsiä oli riittävästi", Kangas kiittelee.

"Aloitimme kisojen valmistelun tammikuun aikana ja Ianseon opettelun kuukautta ennen kisoja. Aikaa oli hyvin ja ongelmat kerittiin ratkaista ajoissa eikä viime hetken paniikkia tullut, saimme kaiken valmiiksi ja tehtävät jaettua tekijöilleen ajoissa."

"Suuri kiitos kuuluu Pekka Hartikaiselle, joka toimi päätuomarina, ja toisina tuomareina toimineille Merja Rytkylle ja Antti Vilmille. Vinkkimestarina toimi myös 'jousitohtori' Mauri Åman. Ilman heidän apuaan emme olisi voineet kisoja edes anoa", Kangas toteaa. 

Positiivista palautetta


Kilpailuihin osallistui 38 jousiampujaa. Kilpailijat kehuivat paikkaa erinomaiseksi, tilaa 20 x 50 metrin mittaisessa hallissa oli riittävästi. Palaute kisoista oli muutenkin myönteistä ja tapahtuma kaikkineen onnistunut.

Myös paikallinen media huomioi kilpailut, vaikka samalle viikonlopulle osuikin pellolaislähtöisen piispan vierailu, poroajot ja ruotsalaisten kanssa yhteiset Meän hiihdot. Paikallislehden toimittaja kävi paikalla tekemässä juttua ja myös Pohjolan Sanomien toimittaja oli yhteydessä kisan jälkeen.

Varmaa on, että Pellossa nähdään jatkossakin jousiammuntakisoja. Tällä hetkellä seura suunnittelee hakevansa syksyksi kisoja, jossa ensimmäisenä päivänä ammuttaisiin 18 metrin kilpailu finaaleineen ja toisena päivänä siirryttäisiin 25 metrille. 

"Toivottavasti saamme tuomarikoulutuksen lähiaikana mahdollisimman lähelle Pelloa", Kangas mainitsee.  

Vinkkinä muille ensimmäisen kilpailun järjestämistä suunnitteleville seuroille Kangas muistuttaa valmistelun tärkeydestä. "Valmistelut pitää aloittaa riittävän ajoissa ja kysyä neuvoa lähiseuroilta. Auttava jousiampujaperhe jakaa neuvoja, kun vain kysyy."

 

Teksti: Anne Lantee
Kuvat: Pekka Hartikainen