PK-seudun junnusarja

Osallistujat 10.12.2019 Konalassa

PK-seudun junnusarja järjestetään touko-kesäkuussa 2021

Talven PK-seudun junnusarja jäi koronan jalkoihin. On siis aika järjestää se nyt kesällä. Nyt kaikki pääkaupunkiseudun junnut mukaan!

Osakilpailun päivät ovat:

Ma 31.5. Ruskeasuo (Hood) (ilm. info@hood-espoo.fi, ei taulumaksua)


Ma 7.6. Petikko (ART) kilpailut@artemishelsinki.com; ei taulumaksua. Ilmoittautuminen perjantaihin 4.6. mennessä.


Ma 14.6. Puolimatkantien kenttä (JJA) Ilmoittautumiset (nimi, ikä, luokka ja seura) viimeistään 10.6.2021 osoitteeseen: pjv1@kolumbus.fi, taulumaksu 3 euroa. Kentän osoite on Puolimatkantie 245 (kulku Eriksnäsintien kautta, koska Puolimatkantie ei ole läpiajettava).Ma 21.6. Talosaari (WT) (ilm. puheenjohtaja@wilhelmtell.fi), Kantarnäsintie 15, 00890 Helsinki.


Lämmittelyammunta alkaa noin klo 18 ja kisa viimeistään klo 18.30. Ammutaan 10 x 3 nuolta.

SJALin luokat, kuitenkin siten, että 50 metriä on pisin kilpailumatka. Muut matkat 30 m ja 20 m. Taulut kaikilla 122 cm, paitsi taljoilla 80 cm.

Kolme kilpailua lasketaan lopputuloksiin. Palkinnot jaetaan viimeisen osakilpailun yhteydessä Talosaaressa.

Lisenssiähän ei tarvita. Jousiammuntaseuran jäsenyys riittää. Sarjan tarkoituksena on innostaa nuoria jousiampujia kilpailemaan ja opettaa kilpailusääntöjä vähitellen rennossa ilmapiirissä.

Tervetuloa junnut!

(Käsidesiä tarjolla, maskien käytöstä ilmoitamme lähemmin. Tulethan vain terveenä.)

Jousiammunnan taitomerkkejä: sininen, punainen ja kultainen sulkamerkki sekä valkoinen nuolimerkki

Pääkaupunkiseudun junnusarjasta yleisesti

Kilpailut ammutaan arki-iltaisin seurojen omissa harjoitustiloissa. Yhteen kilpailuun menee n. 2 tuntia. Kilpailuja ammutaan kerran kuukaudessa PK-seudun seurojen halleissa sekä Järvenpäässä.

Kilpailu on epävirallinen ja tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudun junnuille. Kisassa ei tarvita kilpailulisenssiä. Kisat sopivat hyvin ensimmäiseksi kisaksi oman harjoitushallin ulkopuolella. 

Kilpailuissa ammutaan peruskilpailu 30 nuolta kaikissa junnusarjoissa ja aselajeissa, myös pitkäjousessa. Uusien sääntöjen mukaan 11-vuotiaiden sarjassa ammutaan sisällä 12 metriä.


Sarjan pistalasku perustuu sijoituksista annettaviin pisteisiin. Jokainen kilpailu lasketaan. Pisteet lasketaan tuloksista seuraavasti:

1. 8 pistettä
2. 6 pistettä
3. 5 pistettä
4. 4 pistettä
5. 3 pistettä
6. 2 pistettä
7 - n 1 pistettä (eli osallistumisesta saa aina vähintään yhden pisteen)