Uusi toiminnanjohtaja esittäytyy

Anne Lantee aloitti Suomen Jousiampujain Liiton toiminnanjohtajana helmikuussa. Hän tekee 28-tuntista työviikkoa liiton toimistossa Helsingin Pasilassa.

Anne Lantee, 30, on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja lukenut pääaineenaan viestintää. Hän siirtyi SJAL:n palvelukseen samasta talosta, suomalaisen urheilun kattojärjestö Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:stä, jossa hän työskenteli verkkotoimittajana. Aiemmin Lantee on työskennellyt muun muassa viestintätoimistossa ja puolustusvoimissa.

Työtä uusi toiminnanjohtaja tekee pääsääntöisesti liiton toimistossa mutta osittain myös kotoa käsin. "Työmatkaa tulee päivässä noin sata kilometriä, joten joka päivä ei ole järkevää ajaa Helsinkiin, jos ei ole sovittuja tapaamisia. Kännykkä ja tietokone toimivat yhtä hyvin toimiston ulkopuolellakin", Lantee toteaa.

"Toimistossa työskentelemisen etuna on se, että näkee samalla talon väkeä ja on helppo verkostoitua. SLU-talossa työskentelee noin 600 henkeä, joista osan tunsin tietysti jo entuudestaan SLU-ajoilta. Majaansa talossa pitää moni SJAL:nkin kannalta tärkeä järjestö, kuten Olympiakomitea", Lantee muistuttaa. "Pidän tärkeänä sitä, että me näymme talossa ja ihmiset tietävät liittomme olemassaolosta. Tähän tähdättiin esimerkiksi kevätkahvitilaisuudella, jossa jousiammuntaan ja liittoon kävikin tutustumassa kymmeniä ihmisiä."

Toiminnanjohtajan 28-tuntinen työaika tarkoittaa käytännössä nelipäiväistä työviikkoa. Vapaapäivä on yleensä perjantai, mutta tarpeen tullen jokin muu arkipäivistä.

Tavoitteena toiminnan kehittäminen


Anne Lanteella on mielessä useita kehityskohtia, joita hän aikoo toteuttaa heti, kun aikataulu antaa myöten. "Päällimmäisinä mielessä ovat liiton jäsenrekisterinä toimivan Sporttirekisterin täysimittainen hyödyntäminen ja liiton sisäisen viestinnän parantaminen. Kirjanpito ja raportointi on jo uudistettu melko totaalisesti."

Sporttirekisteri saadaan seurojen käyttöön näillä näkymin viimeistään elokuun aikana. Sen jälkeen seurat pääsevät päivittämään jäsenrekisterinsä ja pitämään sen jatkuvasti ajantasaisena, jolloin muun muassa Jousiampua-lehden postituksissa on aina oikea tieto jäsenistä ja heidän osoitteistaan. Postiin tehdyt osoitteenmuutokset päivittyvät rekisteriin suoraan, mikä vähentää seurojenkin työmäärää.

"Halua toiminnan kehittämiseen on, mutta toistaiseksi rattaiden pyörittäminen toimistossa on vienyt kaiken työajan – ja vähän ylikin", Lantee naurahtaa. Heinäkuussa hän tasoittelee kertyneitä ylitöitä pitämällä kolme viikkoa vapaata.

 

Anne Lantee aloitti SJAL:n toiminnanjohtajana helmikuussa.