Iitti isännöi seniorien SM-kisoja

Lauantaina ammuttiin Radansuun jousiammuntakentällä ensimmäiset Iitissä koskaan järjestetyt jousiammunnan suomenmestaruuskilpailut. Kyseessä olivat Senior SM 70/50m kilpailut, jotka ammuttiin seuran kotikentällä Kymppirannalla Iitin Radansuussa.

Kisaponnistus tuotti tulosta myös omalle seuralle. Parhaiten iittiläisistä sijoittuivat Arja Lehto, joka sijoittui hopealle N60-luokassa ja Kirsi Huikari-Roivas, joka sijoittui hopealle N50-luokassa.

50-vuotiaiden tähtäinjousen voitti Markku Rautiainen Ekenas Båkskyttarista. Toiseksi tuli Porin Jousiampujien Jukka Alanko, joka oli peruskilpailun ensimmäinen tuloksella 640. Pronssille ampui Oululaisten Sulan Mikael Suppela.

60-vuotiaiden tähtäinjousen kultaa ampui Riihi-Jousten Hannu Nevalainen. Toiseksi tuli Jousi-Jussien Pentti Kuivalainen, joka hävisi finaalissa Nevalaiselle 6-2 tippuen peruskilpailun ykkössijaltaan. Kolmanneksi tuli Riihi-Jousten Arto Laakso.

70-vuotiaiden tähtäinjousen kultaa voitti Artemiksen Veikko Lehtonen, toiseksi tuli Wilhelm Tellin Jukka Inkeri ja kolmanneksi ampui Arcuksen Kari Norha.

50-vuotiaiden naisten tähtäinjousen kullasta kamppailivat Iitin Jousiampujien Kirsi Huikari-Roivas ja Pohjan Jousen Sirpa Myllylahti. Finaalissa Huikari-Roivas joutui kuitenkin taipumaan kotiyleisön edessä ja Myllylahti vei kultaa pistein 6-2. Kolmanneksi tuli Jousi-Jussien Janna Suojoki.

60-vuotiaiden naisten tähtäinjousessa voitosta taisteli myös IJA:lainen Arja Lehto sekä Jousi-Jussien Soili Saarikangas. Saarikangas voitti finaalissa lukemin 6-2 ja vei siten luokassa kultaa. Toiseksi sijoittui Lehto ja kolmanneksi tuli Wilhelm Tellin Pirkko Inkeri.

Taljajousessa 50-vuotiaiden luokan voitti Tapanilan Erän Anssi Pajunen, 60-vuotiaiden luokan voitti Porin Jousiampujien Markku Vannekari ja 70-vuotiaiden luokan kultaa ampui Äetsän Jousiampujien Hannu Routamaa. Kisat ammuttiin myös seniorien vaistoluokissa.

Joukkuekilpailun voitti tähtäinluokassa Riihi-Jousten joukkue kokonaistuloksella 1764. Mukana kokoonpanossa olivat Arto Laakso, Hannu Nevalainen ja Petri-Mikko Ratia. Taljaluokassa joukkuekisan voitti Tapanilan Erän joukkue, jossa ampuivat Anssi Pajunen, Pauli Rantanen ja Martti Toivanen. Joukkuekilpailun tulokset määräytyivät ammuttujen peruskilpailutulosten mukaan.

Kilpailut avasi Iitin kunnan valtuutettu Markku Yli-Kaitala ja palkintojenjakajana toimi Iitin Tiltu Maria Laitila. Seniori SM-kisat olivat jo toiset jousiammuntakisat, jotka Kymppirannalla on tänä kesänä järjestetty. Edelliset olivat Iitti Open Star-kisat, jotka ammuttiin kolme viikkoa aiemmin. Kyseessä ovat olleet ensimmäiset suuren mittakaavan kisat, jotka IJA on uudella kentällä järjestänyt. IJA sai Urajärven uimarannan vieressä sijaitsevan kenttäalueen käyttöönsä kunnalta vuoden 2014 keväällä. Sen jälkeen seuralaisilta on kertynyt yhteensä tuhannen talkootyötunnin verran töitä kentän kunnostukseen ja ylläpitoon.