Toimittajat tutustuivat jousiammuntaan ennen Rion olympialaisia

SJAL järjesti jousiammunnan mediapäivän Rion olympialaisten alla Helsingissä. Tavoitteena oli perehdyttää toimittajia jousiammunnan saloihin, jotta heidän työskentelynsä olympialaisiin ja paralympialaisiin liittyen helpottuisi. Samalla tarjottiin mahdollisuus haastatella Rioon lähteviä jousiampujia.

Suomen kesä tarjosi parastaan heinäkuun lopussa, kun Ruskeasuon jousiammuntakentälle kokoontui kirjava joukko median edustajia tutustumaan jousiammuntaan ja tekemään ennakkojuttuja Rion olympialaisia ja paralympialaisia varten. Päivällä haluttiin lisätä median tietämystä lajista erityisesti Rion uutisointia ajatellen mutta toki myös jousiammunnan uutisointia jatkossa ajatellen. SJAL julkaisi samalla jousiammunnan mediaoppaan tukemaan median työtä ja tarjoamaan taustatietoa jousiammuntauutisointiin liittyen.

Toimittajat ja kuvaajat pääsivät urheilijahaastattelujen lisäksi seuraamaan näytösotteluita, kun olympiaedustajat Taru Kuoppa ja Samuli Piippo ampuivat vastakkain 70 metrin matkalta ja paralympiaedustajat Jere Forsberg ja Jean-Pierre Antonios 50 metrin matkalta.

Näytösotteluiden jälkeen oli mahdollisuus kokeilla jousiammuntaa ja havaita omakohtaisesti, minkälaisia haasteita tai helppouksia jousiammunta lajina tarjoaa. Tällä kertaa ei tyydytty kokeilemaan perinteisesti vain vajaan kymmenen metrin matkalta, vaan rohkeimmat vietiin 70 metriin eli olympiamatkalle, jotta lajin haasteet ja vaatimukset käyvät paremmin ilmi. 

Tässä kohtaa myös liitossa tartuttiin kameraan ja tallennettiin Ylen toimittajan Kimmo Porttilan ensimmäiset nuolet hänen tutustuessaan jousiammunnan saloihin. Porttila selosti osan jousiammuntalähetyksistä Riosta. Alla olevalta videolta näet, miten kokeilussa kävi.
 

 Teksti ja kuvat: Anne Lantee