Vähän rennompi jousiammuntaleiri

Koillis-Savon Sulka järjesti yhdessä Rautavaaran Metsäkartanon kanssa kaikille Itä-Suomen piiriläisille avoimen jousiammuntaleirin 15- 17. kesäkuuta. Leiri oli suunnaattu ensisijaisesti aloittelijoille, mutta myös senioreja osallistui kiitettävästi.

Kaikkiaan leirille osallistui piiristä lähes parikymmentä ampujaa, eniten Iitin Jousiampujista, josta paikalle saapui lähes kymmenen ampujan joukko. Valmentajana toimi Itä- Suomen piirivalmentaja ja IJA:n (Iitin Jousiampujien) puheenjohtaja Ensio Lehto.
Leiri järjestettiin Rautavaarassa Metsäkartanon nuoriso- ja luontomatkailukeskuksessa, joka on erikoistunut erilaisten tapahtumien ja leirien järjestämiseen. Paikka sijaitsee pienen niemen kärjessä, ja luonnon rauhassa oli hyvä järjestää vähän rennompi jousiammuntaleiri. Ohjelmassa oli itse ammunnan lisäksi muun muassa frisbeegolfia, uimista ja saunomista sekä makkaran ja tikkupullan paistoa nuotiolla.
Leiri alkoi perjantaina puolenpäivän jälkeen esittelyillä, jonka jälkeen jakauduttiin taitotasoisiin ryhmiin ja siirryttiin ammuntapaikalle harjoittelemaan. Ennen päivällistä piirivalmentaja Lehto piti vielä jousiammuntaa käsittelevän luennon. Lehto muistutti leiriläisiä muun muassa oikeasta ammunta-asennosta ja tähdensi, että on tärkeää valmentaa kaikkia jousiampujia, aloittelijoitakin, eikä vain Suomen mestareita. ”Hekin tosin tekevät virheitä”, Lehto myönsi, ”jokainen ampuja tarvitsisi valmentajan.” 

Tukea videoinnista


Lauantaiaamuna aamiaisen jälkeen leiriläiset kokoontuivat jälleen ammuntapaikalle ja jatkoivat omatoimisesti harjoittelua Lehdon videoidessa vuorollaan jokaisen ammuntaa. Lounaan jälkeen kuvaustallenteet sitten analysointiin ja Lehto teki johtopäätöksiä, mihin asioihin kunkin ampujan kannattaisi kiinnittää huomiota harjoitellessa. ”Analysointi on aloitettava perusasennosta”, Lehto kertoi. Hän sanoi, että suoritus on jaettava osiin ja analysoitava sitten osissa. ”Asento, nokitus, kahvaote, nosto, veto, ankkurointi, tähtäys ja laukaisu”, Lehto luetteli.
Iltapäivällä ja sunnuntaiaamuna ehdittiin sitten vielä harjoitella ja kokeilla Lehdon ehdottamia parannuksia omassa ammunnassa. Leiri oli kaikkiaan hyvin onnistunut ja pääosin poutainen sää suosi ampujia. Teksti ja kuvat: Anniina Korpela

 

 

Kurssille osallistui liki 20 ampujaa Itä-Suomen piirin seuroista.

 

Kurssin vetäjä Ensio Lehto (toinen oik.) pitää puhetta kurssilaisille.
Terassilla nautittiin päiväkahvista.
Kurssilaiset ohjatussa harjoituksessa.