Sisäammunnan EM-kisoissa pieni suomalaisjoukkue

Sisäammunnan EM-kilpailut ammuttiin helmikuussa Sloveniassa. Suomesta oli mukana pieni mutta pippurinen kahden hengen joukkue. Sekä Mikko Juutilainen taljajousessa että Markus Nikkanen juniorimiesten tähtäinjousessa sijoittuivat sijalle 17.

Slovenian Koper isännöi sisäammunnan EM-kilpailuja helmikuun loppupuolella. Suomalaiset aloittivat kovatasoisen kilpailun selvittämällä helposti tiensä pudotuskierroksille. Mikko Juutilainen oli alkukilpailun kuudestoista kelpo tuloksella 589. Markus Nikkanen oli 566 pisteellään sijalla 23.

Pudotuskilpailun ensimmäisellä kierroksella Juutilainen joutui kylmään kyytiin. Ranskan Sebastien Brasseur ei livauttanut yhtään nuolta pois kympiltä, vaan takoi kaikki 15 nuoltaan keskelle. Juutilaisen tulos 148 oli kova muttei riittänyt Brasseurin täysiä pisteitä vastaan. Ensimmäiseen sarjaan livahti pari ysiä, mutta sen jälkeen Juutilainenkaan ei kympiltä lipsunut.

Markus Nikkanen kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Italian Yuri Bellin, joka alkukilpailuissa oli sijoittunut kymmenenneksi. Belli antoi Nikkaselle yhtä kylmää kyytiä kuin Brasseur Juutilaiselle, sillä Bellikään ei ampunut yhtään nuolta pois kympistä. Nikkanen ampui pari bingoa, mutta joutui lopulta taipumaan sarjavoittopistein 2-6.

Molemmat suomalaiset olivat lopputuloksissa sijalla 17.

Miesten taljajousen voitti lopulta Italian Sergio Pagni ennen Tanskan Stephan Hansenia ja Alankomaiden Mike Schloesseria. Naisten taljajousen voitti Belgian Sarah Prieels ennen Venäjän Natalia Avdeevaa ja Italian Anastasia Anastasiota.

Miesten tähtäinjousen voiton vei Ukrainan Heorhiy Ivanytskyy ennen Italian Massimiliano Mandiaa ja Saksan Felix Wieseriä. Naisten tähtäinjousen voittoon ampui Saksan Veronika Haidn Tschalova ennen Georgian Khatuna Narimanidzea ja Saksan Lisa Unruhia.

Juniorimiesten tähtäinjousen voitti Venäjän Artem Makhnenko ennen saksalaisia Maximilian Wecmuelleria ja Marc Rudowia. Juniorinaisten tähtäinjousen voitto meni Ukrainaan Solomiya Hnypille. Toinen oli Saksan Katharina Bauer ja kolmas Italian Tatiana Andreoli.

Juniorimiesten taljajousen voittoon ampui Unkarin Viktor Orosz ennen Ruotsin Hampus Borgenstömiä ja Belgian Reunaud Domanskia. Juniorinaisten taljajousen tarkin oli Tanskan Sarah Holst Sonnichsen ennen Belgian Lena Meynen Degrysea ja Ukrainan Mariya Shkolnaa.

Teksti: Anne Lantee