Ramses järjesti metsästysammunnan SM-kisat uudella radallaan

Metsästysammunnan SM-kisat järjestettiin yhden välivuoden jälkeen, kun Ramses otti kisojen järjestelyt vastuulleen. Seura oli saanut uuden maastoratansa sopivasti valmiiksi.

Kisapaikkana oli Ramseksen uusi maastorata Porvoon Kilpilahdessa. Eläintauluihin ei olekaan vähään aikaan ammuttu SM-kisoja, ja jännitimme, minkä verran kisaajia saadaan paikalle. Haastetta saatiin lisää, kun vielä viimeisiin päiviin asti ennen kisoja etsittiin tauluja. Niiden kysyntä kun on tänä päivinä vaisua ja niinpä tarjontaakaan ei oikein ole. Onneksi loputkin tarvittavat taulut löytyivät Sherwood Shopin kätköistä.

Tuomarit Juhani Jattu ja Jorma Pallonen kommentoivat rataa selkeästi merkityksi ja turvalliseksi. Radalla rastien välit olivat lyhyitä ja ampumapaikat kohtuullisen hyviä, eikä reitti kulje kovin märistä paikoista, eli jos nyt ihan lenkkareilla ei ihan pärjännyt, niin melkein kuitenkin. Lisäksi radalta pääsi useasta kohtaa merkittyä reittiä turvallisesti takaisin leiripaikalle. Kukaan ei tainnut mennä vikaan reitillä, vaikka kulkureitti risteää kahdessakin kohdassa. Lyhyiden siirtymien ansiosta kisa ammuttiinkin läpi melko nopeasti. Pohjat kestivät hyvin, olimmehan hankkineet radalle uusia tauluja useita kappaleita. Useat ampujat luonnehtivat rataa vähintään kohtuullisen vaikeaksi. Vaikka radalla ei huimia ylä- tai alamäkiä olekaan, antoivat kapeat käytävät haastetta etäisyyden arviointiin. Koska kisoja ei vähään aikaan ole järjestetty, oli monelta varmaan taulusta matkan mittaamisen systeemit myös unohtuneet. Eli nimenomaan matkan arviointi oli se, johon suurin osa varmaankin joutui luottamaan. Ratamestari Jari Särkilammen kädenjälki rasteilla antoi mukavaa puntaroitavaa ampujille. Joku ampuja kommentoikin, että ”tähtäinmerkit olivat kohdallaan, mutta taulut oli laitettu väärille etäisyyksille”. Nuotikahvit ja makkarat kelpasivat kilpailijoille, joita toki olisi mahtunut radalle enemmänkin. Teksit ja kuvat: Janne Sumusalo