NUM kokosi nuoret jousiampujat Tanskaan

Nuorten pohjoismaiset mestaruuskikpailut (NUM) Tanskassa olivat suomalaisittain menestys. Henkilökohtaisia mitaleja 28 hengen joukkue keräsi kuusi, joista kolme kultaisia. Joukkuekilpailuissa mitaleja kerättiin kolme.

Tanskan Hillerodissa ammuttu kilpailu käytiin erittäin haastavissa olosuhteissa. Tanskalainen kesäsää näytti kosteimman puolensa ja tarjosi pitkin viikonloppua kovaa tuulta ja rankkasateita. Kevyllä paunoilla ampuville junioreille nämä tarjosivat runsaasti haasteita.

Suomen tyttöjuniorit putsasivat kultaiset mitallit kaikista tähtäinjousisarjoista. Turun Arcuksen Johanna Helin voitti naisten juniorisarjan (N20), Järvenpään Jousiampujien Lotta Aho nousi taisteluvoitoilla kultaan kadettien sarjassa (T17) ja Arcuksen Aleksandra Ruuskanen vei kullan pohjoismaisten kadettien sarjassa (T15). Sarjaa täydensi Arcuksen Susanna Helin hopealla. Nämä tulokset lupaavat hyvä Suomen jousiammunalle.

Miesten tähtäinjousen juniorisarjassa Kokkolan Achilleksen Markus Nikkanen nappasi hopeaa tasokkaalla ammunnalla häviten vasta uusintanuolella Tanskan Halskoville. Poikien kadettisarjassa Seinäjoen Jousi-Jussien Markus Leikkola ampui peruskilailussaan ennätyksensä ja raivasi tiensä aina neljännelle sijalle asti.

Vaistojousessa Vaasan Dianan Sofia Ketola sijoittui hienosti kolmanneksi pohjoismaisten kadettien luokassa. Hän voitti oman luokkansa peruskilpailun.

Tähtäinjousen joukkuekilpailussa Suomen 15-vuotiaat ampuivat joukkueena hopeaa. Samaan ylisi 15-vuotiaiden vaistojoukkue. Tähtäinjousen kadeteissa Suomen ykkösjoukkue ampui pronssia voittaen pronssiottelussa Suomen kakkosjoukkueen.

Kokonaisuutena koko kilpailu oli suomalaisilta hieno suoritus. Joukkueen koolta Suomi oli naapureitaan pienempi, mutta monessa sarjassa palkintokorokkeella näkyi sinivalkoista väriä.