Maastoammunnan SM-kisat käytiin tuulisessa Inkoossa

Maastoammunnan SM-kilpailut järjestettiin kesäkuun puolivälissä Inkoossa Falconin isännöimänä. Pieni seura oli saanut rakennettua oivallisen radan, jonka haastavuutta lisäsi paikoin puhaltanut tuuli.

SM-kisaan osallistui liki 60 ampujaa. Mukana oli myös virolaisia jousiampujia, jotka tosin eivät päässeet kilpailemaan SM-mitaleista. Kaksipäiväisessä kilpailussa ammuttiin lauantaina 24 arvioitavan etäisyyden rastia ja sunnuntaina 24 annetun etäisyyden rastia.

Yleisen taljajousen mestaruudesta käytiin tiukka kamppailu Jari Haaviston ja Marko Järvenpään kesken. Porin Jousiampujien Haavisto voitti mestaruuden lopulta yhteistuloksella 788, vaikka Riihi-Jousia edustava Järvenpää kirikin sunnuntain aikana etumatkaa kiinni päätyen yhteistulokseen 783. Pronssin nappasi Pekka Loitokari Riihi-Jousista.

Naisten taljajousessa Anne Lantee Robin Hoodista oli ykkönen ennen Susanna Makkosta Järvenpään Jousiampujista. Kolmantena oli Krista Kull Virosta.

Myös yleisessä tähtäinjousessa käytiin tiukkaa kirikamppailua sunnuntain aikana. Tero Pyylampi Tampereen Jousiampujista petrasi huimasti sunnuntain annetulla kierroksella ja nousi pronssille luokan kovimmalla tuloksella 355 ja yhteistuloksella 677. Hopealle ampui Robin Hoodin Pyry Ekholm, joka sai pidettyä Pyylammen takanaan kuuden pisteen turvin. Mestaruuteen ampui Juuso Huhtala turkulaisseura Arcuksesta.

Naisten tähtäinjousen mestaruuden voitti Sanna Orama Tampereen Jousiampujista ennen virolaista Katrin Virulaa ja Sanna Leivosta Ascellasta.

Vaistojousessa Timo Leskinen Vaasan Diana-57:stä piti pintansa ja voitti mestaruuden selvällä erolla Wilhelm Tellin Pasi Ahjokiveen. Sen sijaan pronssimitalista käytiin todella tiukka kamppailu kolmen espoolaisseura Robin Hoodin ampujan kesken, joista mitalin nappasi lopulta Juha Rosendahl pisteen erolla neljänneksi tulleeseen Pertti Raivioon ja kahden pisteen erolla viidenneksi tulleeseen Hannu Kariin.

Naisten vaistojousen mestariksi nousi kokenut Anne Viljanen Sipoon Jousista selvällä erolla ennen Järvenpään Jousiampujien Kaisa Karhunevaa ja Äetsän Jousiampujien Päivi Harjunpäätä.

Pitkäjousen mestariksi ampui Timo Rantanen Tapanilan Erästä ja naisten puolella Pipsa Lonka Robin Hoodista.

Juniorisarjoissa mestaruudet menivät Jesse Rantaselle Ascellasta (13T), Vili Toivaselle Tapanilan Erästä (20T), Jaakko Meriaholle isäntäseura Falconista (15V), Jere Keski-Hannulalle Dianasta (13), Lauri Palloselle Robin Hoodista (17) ja Markku Meriaholle Falconista (20).

Seniorien puolella korkeimmalle korokkeelle nousivat Pentti Kuivalainen Jousi-Jusseista (50), Reijo Artevuo Wilhelm Tellistä (60LB), Raija Kleemola Arcuksesta (N60T), Seppo Korhonen Lahden Vasamasta (50T) ja Olli Saastamoinen Wilhelm Tellistä (70T).

Joukkuekilpailun voitti Robin Hoodin joukkue Juha Rosendahl, Pyry Ekholm ja Anne Lantee ennen Kurikan Ryhtiä (Lehtiniemi, Mäki-Paavola, Pihlajaniemi) ja Tapanilan Erää (Toivanen, Ronkanen, Rantanen).