Järjestöpalsta


Puheenjohtajalta

Uusien sääntöjen ja terminologian mukaan olemme siirtymässä sisäammunnasta ulkoammuntaan. Toivottavasti säätkin tulevat sitä suosimaan. Alkavan ulkokauden esivalmistelut on ampujilla jo varmaankin tehty.

Lue lisää >>


Seuratoimintapäivät kokosivat seuraväen Tampereelle

SJAL:n seuratoimintapäivät järjestettiin huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella. Päivien yhteydessä pidettiin myös liiton kevätkokous. Ensimmäistä kertaa seuratoimintapäiviä oli mahdollista seurata reaaliaikaisena internetissä liiton YouTube-kanavalla.

Lue lisää ja katso videot >>


Omasairaalasta nopea apu

Loukkasitko olkapääsi ammuntatreeneissä? Pohjolan Omasairaalassa ei tarvitse jonotella ensin yleislääkärille ja toivoa lähetteitä erikoislääkärille ja maksusitoumusta magneettikuvaukseen. Pohjola aikoo laajentaa hyväksi havaittua toimintamalliaan avaamalla neljä uutta yksityissairaalalla.

Lue lisää ja katso video >>


Vammaisurheilun integraatiosta tutkimus

Liikuntatieteiden tohtori Aija Saaren laatima Vammaisurheilu ja erityisliikunta lajiliitoissa -raportti tarkastelee lajiliittojen itsensä kertomana, kuinka hyvin ne ovat onnistuneet vammaisurheilulajien toteutuksessa ja erityisryhmiin kuuluvien henkilöiden mukaan ottamisessa eli integroinnissa lajiliiton toimintaan. Raportti perustuu kyselyyn, johon lajiliitot vastasivat.

Lue lisää >>


Antidopingin tieteelliseen tutkimukseen rahoitusta

Kansainvälinen Olympiakomitea ja 12 maan hallitukset ovat sitoutuneet rahoittamaan antidopingin tieteellistä tutkimusta lähes 13 miljoonalla dollarilla. Valtioita haastoi mukaan rahoittajiksi Maailman Antidopingtoimisto WADA.

Lue lisää >>