Gajane Bottinelli

Nimi & seura & valmentajan nimi:

Gajane Bottinelli, Tapanilan Erä, Rino Braccaioli.

Milloin aloitit jousiammunnan, miksi ja mitä saat siitä itsellesi?

Aloitin jousiammunnan vuonna 2015 Esa Rantasen opastamana. Alussa ammuin lainavälineillä ja pidin jousiammuntaa meditatiivisena kokemuksena. Sittemmin sain omat välineet ja Esan rohkaisemana lähdin kilpailemaan. Innostuin kilpailemisesta niin paljon, että sitouduin harjoittelemaan tavoitteellisesti.

Kerro harjoittelustasi

Harjoitusohjelman laadin ensimmäisen kerran noin vuosi sitten Jake Kaminskin Training for archery-kirjan mukaan. Harjoitusohjelma alkoi tuottaa tulosta jo ennen Kim Hyung Takin valmennusleirille menoa. Koreassa käynnin jälkeen harjoittelin itsekseni. Nyt syyskuusta lähtien harjoittelen valmentajani Rinon kanssa etänä kaksi kertaa viikossa.

Tällä hetkellä minulla on menossa 12 viikkoinen ohjelma ja siihen mahtuu 8253 nuolta sekä 70 SPT-harjoituksia. Rasitusaste vaihtelee viikottain ja viikon sisällä on rankkoja sekä kevyitä päiviä. Pyrin harjoittelemaan monipuolisesti ja lempiammuntaharjoitus on joukkueammunta.

Lajiharjoitteen lisäksi teen Suomen Urheiluhierontakeskuksen laatimaa lihaskunto-ohjelmaa kolme kertaa viikossa ja pyrin lenkkeilemään kolme kertaa viikossa. Lihashuolto on erittäin tärkeä osa tavoitteellista harjoittelua, siksi lämmittelen ja venyttelen lihaksia rutiininomaisesti sekä käyn säännöllisesti SUHKin urheiluhierojalla ja osteopaatilla.

Mielestäsi parhaat jousiammuntasaavutuksesi

Mielestäni paras saavutus on aina, kun ylittää itseensä. Hyvänä esimerkkinä pidän itselleni vuonna 2019 Berliinissä ammuttua mixed-kisaa. Silloin ammuin tuloksellisesti erittäin hyvin vastoin kaikkia odotuksia. Tuloksellinen ammunta ei ole ainoa saavutuksen mitta, vaan on myös näkymättömiä seikkoja, joita jousiampuja harkitsee. Olen erittäin tyytyväinen sen päivän henkiseen valmiustilaan.

Milloin ammuit ensimmäisen kerran yli 500 pistettä sisäkilpailuissa?

Vuonna 2017 tammikuussa.

Mikä on 70 metrin kierroksen virallinen ennätyksesi ja mikä on paras tuloksesi vuonna 2020?

70 kierroksella ennätykseni on 610 pistettä, tein sen vuonna 2020.