Kilpapalsta

Suomelle värisuora 3D-ammunnan MM-kisoista

Suomi sai syyskuun alussa historiansa ensimmäiset mitalit 3D-jousiammunnasta, kun Anne Lantee voitti maailmanmestaruuden, Mika Rutonen MM-hopean ja Timo Leskinen MM-pronssin Italian Ternissä.

Lue lisää >>


Leskiselle täysosuma maastoammunnan EM-kisoista

Suomi palasi mitalikantaan maastoammunnan arvokisoissa, kun Timo Leskinen ylsi kultaan EM-kisoissa Puolan Rzeszowissa. Finaali oli varsinainen trilleri, ja Leskinen käänsi sen pisteellä edukseen viimeisellä rastilla.

Lue lisää >>


Euroopan kisat Bakussa – ensimmäiset laatuaan

Taru Kuoppa ja Antti Tekoniemi ampuivat historian ensimmäisissä Euroopan kisoissa kesäkuussa Bakussa.  

Lue lisää >>


SM-finaalit Helsingin ytimessä

Tauluammunnan SM-finaalit vietiin tänä vuonna poikkeukselliselle paikalle, kun jousiampujat valtasivat Senaatintorin Helsingin ytimessä. Heinäkuun lomakaudesta huolimatta tapahtuma keräsi mukavasti yleisöä.

Lue lisää >>


Kaksi paralympiapaikkaa Suomelle parajousiammunnan MM-kisoista

Parajousiampujien arvokisoissa on muutaman viime vuoden ajan totuttu näkemään suomalaismitalisteja. Tänä vuonna MM-kisoissa Saksassa jäätiin ilman mitalia, mutta tärkein tavoite eli paralympiapaikkojen saaminen saavutettiin.

Lue lisää >>


Ruotsi isännöi nuorten PM-kilpailuja

Suomalaiset keräsivät kuuden mitalin saaliin Ruotsin Hallsbergissa järjestetyissä nuorten PM-kilpailuissa heinäkuun alussa.

Lue lisää >>


Nuorten MM-kisat vaihtelevassa säässä Yhdysvalloissa

Nuorten MM-kilpailut käytiin tänä vuonna Yhdysvalloissa Yanktonissa. Liekö pitkä ja kallis matka karsinut suomalaisjunioreja, sillä kisoihin lähti vain neljän ampujan joukkue. Pienellä joukkueella oli tuomisina kolme yhdeksättä sijaa.

Lue lisää >>


Olympiapaikat tähtäimenä Kööpenhaminan MM-kisoissa

Tähtäinjousiampujilla oli Kööpenhaminan MM-kisoissa ylimääräistä jännitystä, kun valtaosa jousiammunnan olympiapaikoista oli jaossa kisojen yhteydessä. Suomalaiset eivät lunastaneet vielä paikkoja Rioon.

Lue lisää >>


Riihi-Jouset järjesti maastoammunnan SM-kisat

Maastoammunnan SM-kilpailut kokosi 51 jousiampujaa Riihimäelle Riutan ulkoilualueen metsiin. Kaksipäiväisen kilpailun 52. osallistuja saatiin Belgiasta.

Lue lisää >>


Ramses järjesti metsästysammunnan SM-kisat uudella radallaan

Metsästysammunnan SM-kisat järjestettiin yhden välivuoden jälkeen, kun Ramses otti kisojen järjestelyt vastuulleen. Seura oli saanut uuden maastoratansa sopivasti valmiiksi.

Lue lisää >>


Universiadit opiskelijaurheilun päätapahtumana

Etelä-Korea oli panostanut kisajärjestelyihin, kun opiskelijoiden suurtapahtuma universiadit järjestettiin Gwangjussa. Panostusta oli laitettu myös menestymiseen kisoissa, joten ei ollut yllätys, että isäntämaan urheilijat olivat jousiammunnassakin kärkisijoilla. Suomesta mukana oli neljä jousiampujaa.

Lue lisää >>