Omasairaalasta nopea apu

Loukkasitko olkapääsi ammuntatreeneissä? Pohjolan Omasairaalassa ei tarvitse jonotella ensin yleislääkärille ja toivoa lähetteitä erikoislääkärille ja maksusitoumusta magneettikuvaukseen. Pohjola aikoo laajentaa hyväksi havaittua toimintamalliaan avaamalla neljä uutta yksityissairaalalla.

Vakuutus- ja pankkialalta tuttu OP Ryhmä aloitti terveys- ja hyvinvointimarkkinoilla vuoden 2013 alussa käynnistämällä Helsingissä täysin omistamansa ortopediaan erikoistuneen Omasairaalan.

Omasairaalan palvelukonseptissa hoitoketju on mahdollisimman lyhyt ja henkilöt palautuvat normaaliin arkeen liki puolet nopeammin kuin aiemmin totutussa toimintatavassa. Ideana on, että asiakas pääsee suoraan erikoislääkärille ja tarvittaviin kuvauksiin ja vakuutuksen korvauskäsittelijän kanssa saa heti hoidettua korvausasiat odottamatta maksusitoumuksia. Pohjola on SJAL:n lisenssivakuutuksen myöntäjä, joten palvelusta pääsevät hyötymään kaikki lisenssivakuutetut jousiampujat.

Pohjola aikoo laajentaa hyväksi havaittua toimintamalliaan avaamalla neljä uutta yksityissairaalalla. Ortopediasta toimintaa laajennetaan myös muille erikoisaloille ja työterveyteen.

"Toiminta on tarkoitus käynnistää ensiksi Tampereella ja Oulussa, sen jälkeen Kuopiossa ja Turussa. Uusien sairaaloiden avattua ovensa valtaosa asiakkaistamme asuu alle kahden tunnin ajomatkan päässä kattavista terveyspalveluistamme", kertoo OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen.

Omasairaalan nimi muuttuu syksyllä Pohjola Terveys Oy:ksi.  
 

Teksti: Anne Lantee
Video ja kuva: Pohjola