Ida-Lotta Lassila

Nimi & seura & valmentajan nimi:

Ida-Lotta Lassila aka. Iidis, Iitu, Illi, Sikuriina… Edustan tällä kaudella
Wilhelm Telliä, joskin jäsenyys löytyy niin kasvattiseura Saimaan Jouseen, kuin myös
kotipuoleen Riihi-jousiin ja Amarcoon sekä valmentautumisen takia Kymen Jouseen, jossa valmentajani Perttu Ronkanen vaikuttaa.

Milloin aloitit jousiammunnan, miksi ja mitä saat siitä itsellesi?

Aloitin jousiammunnan loppusyksyllä 2009 Saimaan Jousen alkeiskurssilla. Kurssia
seuranneiden harrasteluvuosien jälkeen kipinä syttyi toden teolla joskus 2017 alkupuolen tienoilla. Tuolloin tutustuin paremmin lajin muihin harrastajiin ja nuolet alkoivat löytää keltaisellekin. Vähitellen jousiammunnasta alkoi tulla enemmän elämäntapa kuin harrastus.

Kerro harjoittelustasi

Ammun noin 4-5 kertaa viikossa keskimäärin 2 - 3 tunnin pituisia harjoituksia. Nuolia kertyy harjoituskerralla noin 200:n molemmin puolin - riippuen viikon vaativuustasosta ja teemoista.

Erityisesti tykkään tasapainoharjoitteista, vaikka ne eivät olekaan vahvuuteni. Hyvää lämmittelyä taas pidän erittäin tärkeänä osana harjoitusta. Ammunnan lisäksi teen voimaharjoittelua verrattain usein, noin 4 kertaa viikossa. Olenkin kantapään kautta saanut huomata, kuinka suuri merkitys voimaharjoittelulla on omaan ammuntaani ja ammuntatekniikkani kehittämiseen. Aiempien ohella pyrin tekemään myös peruskuntolenkkejä, muuta oheisharjoittelua ja kehonhuoltoa joitain kertoja viikossa.

Mielestäsi parhaat jousiammuntasaavutuksesi

Viime kesän tauluammunnan SM-kulta on toki parhaimpia saavutuksiani, mutta toissakesänä 2019 voittamamme kansainvälinen naisten joukkuekisa Järvakandissa on itselleni erityinen, koska jousiammunta on yleensä yksilölaji - vaan ei tuona päivänä.

Milloin ammuit ensimmäisen kerran yli 500 pistettä sisäkilpailuissa?

Iitissä 11.2.2012.

Mikä on 70 metrin kierroksen virallinen ennätyksesi ja mikä on paras tuloksesi vuonna 2020?

70 m kierroksella ennätykseni on 624 pistettä. Vuonna 2020 paras tulokseni oli samainen 624.