Suunnittele junnuharjoitukset

Oletko miettimässä junnuharkkojen pitämistä mutta et tiedä, mitä kaikkea ne voisivat sisältää ja miten tehdä niistä sekä hauskat ja että hyödylliset.  Älä huoli, lue alta tuntisuunnitelman runko ja muita hyödyllisiä vinkkejä.Tarvittavat välineet

Jousiammunta on taitolaji mutta nuorille jousiampujille on hyvä pitää monipuolinen lämmittely, joka nostaa sykettä ja haastaa motorisia taitoja. Erilaiset käsi-silmä koordinaatiota haastavat pelit ovat mitä parhaimpia.

Jousten, nuolten ja lämmittelykuminauhojen lisäksi käytännöllisiä ovat esimerkiksi pehmofrisbiit, erilaiset ja eri kokoiset pallot (varo sormia koripallojen kanssa) ja vaikkapa sulkapallomailat ja -pallot. Katso Muksujen Ensinuolista ja Vaihtelua nuorten harjoituksiin -dokumentista tapoja käytää erilaisia välineitä. 

Mikäli välineitä ei ole salissa tai ulkona mahdollista käyttää, tai haluat nopean lämmittelyn, jotta pääsette ampumaan, tee lihaskunto&tasapainoharjoitus, jotta lihakset ovat lämpimät ennen harjoittelun alkua ja mieli herännyt jousiammunnan harjoittelemiseen.

Pääasia on, että lihakset lämpiävät, koordinaatio ja tasapaino paranee ja se, että lämmittelyissä olisi variaatiota ja vaihtelua.

Runko 1,5 tunnin harjoitukselle (lapset)


10 - 30 min

lämmittelyleikki / silmä-käsi -koordinaatioharjoite / tasapaino-lihaskunto -harjoitus

lajinomainen lämmittely kuminauhalla 

30 - 50 mintekniikka ja sen harjoitteluvariaatiot
20kilpailunomainen harjoitus tai jousiammuntapeli
10loppupiiri, jossa kerrataan opetetut asiat ja venytellään tai ravistellaan lihakset rennoiksi, opeta myös lapset viemään omat välineensä pois

Runko 2 tunnin harjoitukselle (nuoret)

15 - 30 min


lämmittelyleikki / silmä-käsi -koordinaatioharjoite / tasapaino-lihaskunto -harjoitus

lajinomainen lämmittely jousella, kuminauhalla tai molemmilla

45 - 60 mintekniikka ja sen harjoitteluvariaatiot
40kilpailunomainen harjoitus tai jousiammuntapeli
5loppupiiri, jossa kerrataan opetetut asiat ja venytellään tai ravistellaan lihakset rennoiksi tms.