Juniorit kilpailivat EM-mitaleista Tanskassa

Juniorien EM-kilpailut ammuttiin heinäkuun alussa Tanskan Nykobingissa. Kisaviiva oli pisin tähänastisista juniorikisoista EM-tasolla. Suomesta kisoihin osallistui yhdeksän ampujaa.

Kisat alkoivat suomalaisittain mainiosti, kun juniorimiesten eli 20-vuotiaiden tähtäinjousessa Henri Kokkila ampui alkukilpailun neljänneksi ja paranteli SE-tulosta pisteisiin 653. Myös Noora Saarinen paransi kadettityttöjen eli 17-vuotiaiden taljajousessa SE:tä lukemiin 651 sijoittuen alkukilpailun kuudenneksi. Kadettipoikien tähtäinjousessa Jere Laine sijoittui alkukilpailun yhdeksänneksi tuloksella 652 jääden vain kaksi pistettä SE-tuloksesta. Suomalaisvoima kuitenkin hyytyi pudotuskierroksilla. Vain Teemu Räsänen junioreissa ja Jere Laine kadeteissa voittivat ensimmäiset ottelunsa. Teemu Räsäsen ottelu Latvian Janis Amatnieksia vastaan venyi uusintaan, jonka Räsänen ratkaisi edukseen ampumalla kylmähermoisesti kymppiin. Seuraavalla kierroksella tie nousi kuitenkin pystyyn, ja Räsänen oli näin 33. Muista junioreista Henri Kokkila sai alkukilpailun sijoituksensa myötä kaksi vapaakierrosta. 1/16-kierroksella hän joutui toteamaan Alankomaiden Mitch Dielemansin paremmaksi pistein 6-4. Kokkila sijoittui näin 17:nneksi. Oskar Kåll sijoittui sijalle 57 hävittyään ensimmäisen kierroksen ottelunsa Norjan Marius Halvorsenille. Kadettipoikien tähtäinjousessa Jere Laine voitti 1/24-kierroksella Kroatian Ivan Horvatin. Seuraavalla kierroksella Latvian Karlis Akots Gribulis kuitenkin osoittautui paremmaksi pistein 6-2. Laine sijoittui lopulta 17:nneksi. Eero Mäenpää sai Laineen tavoin yhden vapaakierroksen alkuun. Ensimmäinen vastustaja, Puolan Rafal Wojcik, sai 1/24-kierroksen otteluun hyvän alun eikä luovuttanut johtopaikkaansa. Hän vei ottelun lopulta pistein 6-0. Mäenpään sijoitus oli 33:s. Samppa Raittila joutui taipumaan 1/48-kierroksen ottelussaan ja sijoittui lopulta sijalle 57. Kadettityttöjen tähtäinjousessa Iida Niskanen ja Johanna Rytky taistelivat hyvin pudotusotteluissaan, mutta molemmat sijoittuivat tappion myötä sijalle 33. He paransivat näin hieman alkukilpailun sijoituksiaan. Kadettityttöjen taljajousessa Noora Saarinen sai vapaakierroksen jälkeen 1/8-kierroksella vastaansa Italian Gelsomina Nozzolillon. Saarinen aloitti ottelun hyvin mutta joutui lopulta taipumaan pistein 128-131 tuulisessa säässä käydyssä kisassa. Hän sijoittui näin parhaana suomalaisena yhdeksänneksi.

Kadettipojat lähellä mitaliotteluita

Joukkuekilpailussa kadettipoikien joukkue Eero Mäenpää, Samppa Raittila ja Jere Laine yllätti positiivisesti. Alkukilpailun 12. sijalta pudotuksiin lähtenyt Suomen joukkue kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Italian, joka oli alkukilpailun viides. Ennakkoluulottomasti ampuneet suomalaiset veivät jännittävän ottelun lopulta kolmen pisteen erolla 204-201. Puolivälierissä Suomi kohtasi alkukilpailun neljänneksi sijoittuneen Alankomaiden joukkueen. Kolmannella sarjalla suomalaiset ampuivat peräti 59 pistettä jääden vain pisteen sarjan maksimituloksesta. Suomi johti ennen viimeistä sarjaa kolmella pisteellä, mutta Alankomaiden joukkue käänsi ottelun edukseen pistein 219-216. Suomi oli lopputuloksissa hienosti viides. Suomen juniorimiesten joukkue sijoittui yhdeksänneksi hävittyään ensimmäisen ottelunsa Ukrainalle pistein 210-201. Tulokset juniorien EM-kilpailusta löytyvät osoitteesta www.emau.org

Katso tarkempi kisakooste videolta alta

Juuso Huhtala sijalle 17 opiskeilijoiden MM-kisoissa

Juniorien EM-kisojen kanssa samaan aikaan kilpailtiin Espanjan Cordobassa opiskelijoiden MM-kisoissa. Suomen ainoana edustajan kisoissa oli turkulainen Juuso Huhtala. Suomen toisen edustajan, Nico Haaviston kisahaaveet kariutuivat loukkaantumiseen kisoja edeltävällä viikolla.

Juuso Huhtala ampui alkukilpailussa sijalle 25 tuloksella 625. Pudotuskilpailussa hän eteni 1/16-kierrokselle asti, mutta joutui siinä toteamaan Taiwanin Chung-Huan Lin paremmaksi pistein 7-3. Huhtala sijoittui lopulta 17:nneksi.

Suomen joukkueessa Tanskassa olivat Noora Saarinen (vas.), Jere Laine, Samppa Raittila, Oskar Käll, Teemu Räsänen, Henri Kokkila, Iida Niskanen, Eero Mäenpää, Johanna Rytky ja Eeva Mäenpää (alhaalla).