Kilpailujen järjestäjille tukea oppaasta

Kilpailujen järjestämistä helpottamaan ja tukemaan on jokin aika sitten julkaistu liiton sivuilla kilpailujärjestäjän opas. Opasta ovat olleet laatimassa kilpailuvastaava Ensio Lehdon lisäksi kisojen järjestelyissä kokenut konkari Harri Haavisto. 

Kilpailujärjestän oppaaseen on koottu runsaasti tietoa ja jopa hengästyttävän paljon tehtäviä, mutta oppaan tarkoituksena on ensisijaisesti tukea seuroja kisojen järjestelyissä muistuttamalla moninaisista järjestelyihin liittyvistä asioista. Aivan kaikkia oppaassa esitettyjä asioita ei varsinkaan tavallisissa kansallisissa kisoissa tarvitse toteuttaa juuri oppaassa kuvatulla tavalla, mutta opas herättää ajattelemaan asioita hyvissä ajoin etukäteen. Tueksi löytyy tehtävälistoja ja muita järjestelyjä helpottavia asioita, kuten valmiita opasteitakin. 

Opasta esiteltiin kevään seuratoimintapäivillä Oulussa, ja se sai hyvän vastaanoton seuraväeltä. Oppaasta löytyy apua kokeneiden kisajärjestäjien lisäksi etenkin ensimmäisiä kisojaan järjestäville seuroille. 

Opasta täydennetään tulevaisuudessa vielä maastoammuntakilpailujen järjestämiseen liittyvillä sisällöillä. 

Kilpailujärjestän opas liiteaineistoineen löytyy liiton materiaalipankista www.sjal.fi/sjal/materiaalipankki/oppaat-ohjelmat-ja-logot/


Teksti ja kuva: Anne Lantee