Kemi isännöi tauluammunnan SM-kilpailuja

Yleisten luokkien tauluammunnan SM-kilpailut käytiin 16.-17.8.2014 Kemissä. Kilpailuun osallistui liki sata jousiampujaa. Lauantaina ammuttiin henkilökohtainen kilpailu ja sunnuntaina joukkuekisa.

Yleisessä tähtäinjousessa voittajaksi selviytyi Turun Arcuksen Juuso Huhtala, joka voitti kultaottelussa Vaasan Diana-57:n Antti Tekoniemen niukasti pistein 6-4. Huhtala oli innoissaan voitettuaan ensimmäisen aikuisten SM-kultansa.

"Vaikean kauden päätteeksi SM-kultaa tauluammunnasta, aivan huikea fiilis! Pitkä päivä, hyvät kisat, kauden paras tulos alkukisassa ja tiukkoja matseja. Tällä kertaa tasaisuus oli valttia ja riitti aina finaaliin asti. Kulta irtosi lopulta viimeisen nuolen äksällä", Huhtala fiilisteli.

Pronssin vei isäntäseura Pohjan Jousen Jaakko Hepola, joka taisi olla aikuisten mitalista yhtä innoissaan. Pronssiottelussa kaatui Porin Jousiampujien Miika Sävel pistein 6-2.

Naisten tähtäinjousen voiton nappasi Oulun Jousimiesten Rita Väyrynen päihittämällä finaalissa Achilleksen Ann-Charlotte Biskop-Grahnin 6-4. Taru Kuoppa vei pronssimitalin Lahteen voittamalla Wilhelm Tellin Francesca Valentinin 6-2.

Yleisen taljajousen voittajaksi nousi Kimmo Kuusisto Dianasta. Finaalissa kaatui isäntäseuran Juho Hautamäki pistein 141-139. Pronssiottelun voitti Tapanilan Erän Mikko Juutilainen kukistamalla Jere Laineen Tornion Jousiampujista 145-138.

Naisten taljajousessa mestaruuden vei Oulun Jousimiesten Noora Saarinen, joka vei Porin Jousiampujien Leila Mäenpäätä vastaan olleen kultaottelun selväsit edukseen pistein 139-127. Pronssille jätettiin Tiina Kärkkäinen Oulusta.

Yleisen vaistojousen kulta jäi isäntäseuraan, kun Vesa Aho voitti kultaottelun Kajaanin Jousiampujien Asko Kinnusta vastaan 7-1. Pronssille ylsi Raimo Pihlajaniemi Kurikan Ryhdistä voittamalla Pekka Hartikaisen Lapin Jousesta 6-0.

Naisten vaistojousessa voitto meni Oulun Jousimiesten Sari Kaartiselle ja hopea Aila Laurilalle Vaasasta.

Sunnuntain joukkuekilpailussa kirkkaimmat mitalit vei Tapanilan Erä tähtäinjousessa ja Oulun Jousimiehet taljajousessa.

Kilpailu tulokset löytyvät liiton tulossivuilta.

Teksti: Anne Lantee
Kuva: Juha Viitaoja

Juniorit kilpailivat SM-mitaleista lauantaina 2.8.2014 Vaasassa ja seniorit sunnuntaina 3.8.2014 Porissa.

Vaasan Diana-57:n järjestämät juniorikisat vetivät Vaasaan kuutisenkymmentä nuorta ampujaa. 11-vuotiaiden vaistoluokassa kotikisoissa ampunut Matias Järnefelt paranteli omissa nimissään ollutta SE-tulosta lukemiin 611.

Seniorien SM-kilpailut Porissa vetivät junioreita enemmän väkeä kilpailemaan arvometallista. Noin 80 ampujaa 50-vuotiaista vanhempiin ratkoi mestaruuksia. SE-tuloksia nähtiin ainakin N50-luokassa, jossa Anne Backman Riihi-Jousista paranteli lukemiksi 607.