Jousiampuja-lehti 1/2011

 

Pääkirjoitus


Kehitystä nettirintamalla


Edessäsi ruudulla on Jousiampuja-lehden 54-vuotisen historian ensimmäinen puhdasverinen verkkolehti. Lehti on seurausta SJAL:n syyskokouksen 2010 päätöksestä, jonka mukaisesti Jousiampuja ilmestyy pääsääntöisesti sähköisellä alustalla vuoden 2011 aikana ja painettuna ainoastaan kerran.

Eilen avautuivat myös liiton uudet verkkosivut, joita tänne asti päästyäsi olet varmasti jo hämmentyneenä tarkastellut. Verkkosivujen uudistusprojekti lähti käyntiin viestintä- ja markkinointiryhmän toimesta jo keväällä 2009, jolloin liittohallitus näytti vihreää valoa projektin starttaamiselle.

Budjettia nettisivujen kehittämiseen ei saatu, vaan sovittiin, että työ teetetään opiskelijalla lopputyönä. Tällainen opiskelija löytyi Ikaalisista lopulta tammikuussa 2010, ja varsinainen työ pääsi käyntiin. Monien vaiheiden kautta lopputuloksena vuoden lopussa oli se, että uusiin sivuihin ei oltu tyytyväisiä erityisesti sivujen teknisen puolen, mm. päivitettävyyden osalta, muttei myöskään visuaalisesti. Kävi selväksi, että lopputuloksena ei saavutettaisi kaikkia niitä asioita, joita uudistuksella lähdettiin hakemaan.

Tässä vaiheessa nettisivuprojektin ja Jousiampuja-lehden sähköistämisprojektin tiet kohtasivat. Lehden julkaisualustaksi päätettiin ottaa Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:n markkinoima Sporttisaitti, joka soveltui lehden sivuston lisäksi erinomaisesti myös liiton sivustoksi samalla kertaa. Teknisesti sivut ovat yhdessä, mutta niiden ulkoasu on erilainen. 

Uusien sivujen päivittäminen onnistuu helposti ilman aiempaa kokemustakin, joten jatkossa tarkoituksena on, että useammalle henkilölle voidaan antaa päivitysoikeuksia. Esimerkiksi maajoukkueen mukaan lähtevä joukkueenjohtaja voisi lisätä uutisia, linkkejä ja kuvia – jopa videoita – heti tuoreeltaan nettisivuille.

Uudistuksen yhteydessä nettisivujen osoite vaihtui. Uuden sjal.fi-osoitteen lisäksi käytössä pysyy kuitenkin edelleen myös jousiampujainliitto.fi.

Toivon kaikille uudella sivustolla seikkailijoille mukavia selailuhetkiä ja auringonpaistetta alkaneeseen ulkokauteen!

Anne Lantee, päätoimittaja