Samppa Raittila ja Mirjam Tuokkola valmennusleirillä Sloveniassa

World Archery järjesti Olympic Solidarityn tukeman valmennusleirin nuorille jousiampujille Sloveniassa 12.-18.5.2014 juuri ennen nuorten EM-kilpailuita Ljubljanassa. Suomesta mukaan pääsivät Samppa Raittila ja Mirjam Tuokkola.

Viikon mittainen leiri oli suunnattu kadetti-ikäisille nuorille, ja tavoitteena oli valmistautua nuorten olympialaisten karsintaan nuorten EM-kisojen yhteydessä. Osallistumiseen vaadittiin tietyn tulostason saavuttamista etukäteen.

SJAL haki paikkoja ja saikin ne Samppa Raittilalle ja Mirjam Tuokkolalle sekä valmentajan ominaisuudessa Ari Tuokkolalle.

Valmennuksesta leirillä vastasivat Filippo Clini Italiasta ja Matija Zlender Sloveniasta. Ohjelmaan kuului ammuntaharjoittelun ja videointien lisäksi tasapaino-, voima- ja aerobista harjoittelua.

Leiri ja sitä seurannut nuorten EM-kisaviikko oli käytännössä Olympic Solidarityn rahoittama ja siten osallistujille ilmainen.

Leirille osallistui kolmisenkymmentä ampujaa ja valmentajaa Euroopasta. Tuokkolan ja Raittilan lisäksi leirille osallistui nuoria Azerbaidzanista, Kyprokselta, Kroatiasta, Virosta, Kreikasta, Latviasta, Moldovasta, Romaniasta, Serbiasta ja Slovakiasta.


Teksti: Anne Lantee

Lue myös juttu nuorten EM-kisoista

 

 

Kokenut slovenialainen Matija Zlender toimi toisena valmentajana leirillä.