Aikuisten tauluammunnan SM-mitalit jaettiin Kemissä

Yleisten luokkien tauluammunnan SM-kisat ammuttiin heinäkuun lopussa Kemissä. Lauantaina upeassa kesäsäässä vuorossa olivat henkilökohtaiset mestaruudet, sunnuntaina kamppailtiin joukkuekilpailun mestaruuksista hieman sateisemmissa tunnelmissa.

Pohjan Jousi isännöi yleisten luokkien tauluammunnan SM-kisoja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Ristikankaan uudistetulla jousiammuntakentällä.

Aurinkorasvalle oli lauantaina tarvetta, kun aurinkoinen ja lämmin kesäsää helli ampujia. Palkintokorokkeella nähtiin uusiakin nimiä. Yleisessä tähtäinjousessa Markus Nikkanen Achilleksesta Kokkolasta nappasi ensimmäisen henkilökohtaisen SM-kultansa voittamalla kultaottelussa Tampereen Jousiampujien Antti Tekoniemen 6-4. Tampereelle meni myös pronssi, kun Tero Pyylampi otti himmeimmän mitalin Antti Vikströmiä vastaan uusintanuolella.

Naisten tähtäinjousessa Jousi-Jussien Peppi Perälä nousi korkeimmalle korokkeelle voittamalla kultaottelussa Oulun Jousimiesten Rita Väyrysen jännittävästi vasta uusintanuolella. Pronssin nappasi Achilleksen Ann-Charlotte Biskop-Grahn kukistamalla Johanna Rytkyn pronssiottelussa 6-2.

Yleisen taljajousen voittoon nousi Kemin oma poika Juho Hautamäki, joka päihitti kultaottelussa Aulis Humalajoen Virtain Jousiampujista 143-140. Humalajoki ampui semifinaalissa 50-vuotiaiden uuden SE-tuloksen 147 pistettä. Pronssin voitti Mikko Juutilainen helsinkiläisseura Wilhelm Tellistä ennen Kaj Lehtosta Porin Jousiampujista.

Naisten taljajousessa Anne Lantee espoolaisseura Robin Hoodista vei mestaruuden ennen hopealle kirinyttä Karoliina Brandtia, joka ampui vasta ensimmäisissä SM-kisoissaan. Brandtin hopea oli myös ensimmäinen yleisten luokkien SM-mitali hänen seuralleen Länsirajan Jousiampujille. Pronssille ylsi Oulun Jousimiesten Tiina Kärkkäinen kukistamalla pronssiottelussa Tuula Ketelän Vaasan Diana-57:stä.

Yleisen vaistojousen mestaruuteen nousi Asko Kinnunen Turun Arcuksesta ennen Tapio Ketelää Diana-57:stä 6-4. Pronssin nappasi kokenut konkari Pertti Raivio Robin Hoodista voittamalla Vesa Ahon Pohjan Jousesta 6-4.

Naisten vaistojousen mestaruus meni Pohjan Jousen Maria Aholle.

Joukkuemestaruudet Tampereelle ja Helsinkiin

Sunnuntaina joukkuekilpailussa tähtäinjousen mestaruuteen nousi Tampereen Jousiampujat joukkueella Antti Tekoniemi, Tero Pyylampi ja Laura Kourula. Kolmikko kukisti finaalissa Oulun Jousimiesten ykkösjoukkueen (Antti Vikström, Atte Jauhiainen ja Rita Väyrynen) sarjavoittopistein 6-2. Pronssimitalit nappasi Achilleksen joukkue Markus Nikkanen, Marko Kiviniemi ja Ann-Charlotte Biskop-Grahn voittamalla pronssiottelussa isäntäseura Pohjan Jousen joukkueen niukasti uusinnassa.

Taljajousessa pakka sekoittui alkukilpailuista täydellisesti, kun mestaruuteen nousi alkukilpailun neljänneltä sijalta Wilhelm Tellin joukkue Mikko Juutilainen, Ahti Salomaa ja Mikko Lammi. Finaalissa joutui taipumaan isäntäseuran joukkue Juho Hautamäki, Jouko Simula ja Rauno Simula pistein 225-219. Alkukilpailun voittanut Oulun Jousimiesten joukkue jätettiin lopulta neljänneksi, kun Porin Jousiampujien joukkue Kaj Lehtonen, Toni Erkkilä ja Markku Vannekari päihitti oululaiset pronssiottelussa 224-219.

Tulokset liiton tilastopalvelussa

Teksti: Anne Lantee
Kuva: Achilles

Tähtäinjousen yleisen luokan mestariksi ampui Achilleksen Markus Nikkanen (oik.) kukistamalla kultaottelussa Antti Tekoniemen.