Virtanen ja Juutilainen 17:nneksi Shanghain maailmancupissa

Anne Lantee
12.4.2012

Aki Virtanen tähtäinjousessa ja Mikko Juutilainen taljajousessa etenivät jousiammunnan maailmancupissa Kiinassa 17. sijalle. Muista suomalaisista Anne Lantee oli naisten taljajousessa sijalla 33 ja Antti Tekoniemi ja Eetu Tiainen miesten tähtäinjousessa sijalla 57.

Aki Virtanen kohtasi ensimmäisen kierroksen ottelussaan Ukrainan Heorhiy Ivanytskyyn, jonka Virtanen voitti sarjavoittopistein 6-2. Toisella kierroksella vastaan tuli Puolan Jacek Proc, jonka suomalainen voitti pistein 7-3. Kolmannella kierroksella Virtasen vastustaja oli Etelä-Korean Woojin Kim, joka alkukilpailussa sijoittui kahdeksanneksi. Korealainen oli ottelussa tarkempi lopulta pistein 7-3.

”Eilisen epäonnistumisen jälkeen sain lähdettyä tähän päivään suhteellisen positiivisesti. Heti lämmittelystä alkaen ammunnassa oli tekemisen meininki ja sain pidettyä suoritukset hyvän mittaisina ja tehokkaina. Se näkyi sitten otteluissakin. Ne sujuivat paljon paremmin, kuin olisi voinut odottaa eiliseltä sähläämiseltä. Sijoitus oli kaikkien aikojen parhaani maailmancupissa. Viimeisessä ottelussa kolmen sarjavoittopisteen saaminen hallitsevalta maailmanmestarilta oli hienoa, vaikka ottelu päättyikin tappioon. Loppuviikko menee treenien merkeissä, jonka jälkeen siirrymme Turkkiin pariksi viikoksi harjoittelemaan. Sitten on Turkin maailmancup toukokuun alussa”, Aki Virtanen kommentoi kisan jälkeen.

 

Suomen muut tähtäinmiehet karsiutuivat ensimmäisen kierroksen otteluissa ja olivat lopputuloksissa jaetulla sijalla 57. Eetu Tiainen joutui taipumaan tasaväkisessä ottelussa Malesian Haziq Kamaruddinille pistein 4-6. Antti Tekoniemen vastustaja Espanjan Elias Cuesta vei ottelun pistein 7-1.

 

”Alkukisa ei tyydyttänyt, tulos jäi noin 10 pistettä odotuksistani. Enimmäkseen tuuli oli se, miksi en päässyt tavoitteeseeni, koska tämän vuoden puolella en ollut päässyt harjoittelemaan tuulessa ampumista. Positiivista oli alkukilpailussa kuitenkin se, että sain pidettyä sarjat suunnilleen tasaisina, mutta osumat olivat huonoja. Tämän päivän pudotuskisasta jäi sinänsä hyvä fiilis, että ensimmäistä kertaa kansainvälisessä kisassa johdin pudotusottelua, mutta innostuin siitä ehkä hieman liikaa, ja se sitten vaikutti minuun negatiivisesti. Kauden ekaksi kisaksi olen kuitenkin tyytyväinen pienistä virheistä huolimatta”, Eetu Tiainen sanoo.

 

”Alkukisa meni vaihtelevasti. Suuri osa kisasta sujui, mutta mukana oli muutama todella huono sarja, jotka tiputtivat tulosta. Siihen nähden, että kyseessä oli kauden ensimmäinen ulkokisa, niin tämä oli kohtuullinen aloitus kaudelle. Tämän päivän kisassa en päässyt omalle tasolleni ja hävisin selkeästi espanjalaiselle. Kolme viimeistä nippua oli ihan ok, mutta ne eivät olleet keskellä. Nyt suuntana Turkin leiri ja Turkin maailmancup, josta odotan huomattavasti parempaa menestystä”, Antti Tekoniemi kertoo.

 

Miesten taljajousessa Mikko Juutilainen aloitti pudotusottelunsa 1/24-kierroksella voittamalla Meksikon Mario Cardoson uusintaan venyneessä ottelussa. Molemmat ampuivat kympit uusinnassa, mutta suomalaisen nuoli oli lähempänä keskustaa. Toisen kierroksen ottelussa Juutilaisen vastustajaksi tuli alkukilpailun kakkonen Saksan Paul Titscher, joka voitti lopulta pistein 145-140. Juutilaisen lopulliseksi sijoitukseksi tuli siis 17.

 

”Odotukset reissulle olivat paljon kovemmat kuin mitä varsinkin tämän päivän ammunta oli. Suoritusvarmuudessani huomasi, että ei ole paljon ulkona treenaamista takana, mutta uskon, että ammunta paranee, kun saa ulkona treenejä alle. Huomenna yritetään tehdä parhaamme parikilpailussa”, Mikko Juutilainen sanoo.

 

Naisten taljajousessa Anne Lantee hävisi 1/24-kierroksen ottelunsa Argentiinan Vanina Backisia vastaan pistein 135-136.

 

”Tekniikkavirhe vaivasi jousikäden puolella, enkä saanut sitä korjattua. Samaa virhettä oli jo alkukilpailun aikana. Toivottavasti huomenna loksahtaisi kohdilleen ja saisi hyviä suorituksia parikilpailussa”, Anne Lantee kommentoi.

 

Taljajousen parikilpailussa Juutilainen ja Lantee jatkavat perjantaina pudotusotteluihin sijalta 11. Ensimmäinen vastustaja on alkukilpailun kuudenneksi sijoittunut Australia.

 

 

Tuloksia
Pudotuskilpailut


Miehet tähtäinjousi
1/48-kierrosta

Aki Virtanen FIN – Heorhiy Ivanytskyy UKR 6-2, Antti Tekoniemi FIN – Elias Cuesta ESP 1-7, Eetu Tiainen FIN – Haziq Kamaruddin MAS 4-6

1/24-kierrosta

Aki Virtanen – Jacek Proc POL 7-3

1/16-kierrosta

Aki Virtanen - Woojin Kim KOR 3-7


Miehet taljajousi

1/24-kierrosta

Mikko Juutilainen FIN - Mario Cardoso MEX 143-143 (uusintavoitto 10-10 Juutilaiselle)

1/16-kierrosta

Mikko Juutilainen – Paul Titscher GER 140-145


Naiset taljajousi

1/24-kierrosta

Anne Lantee FIN – Vanina Backis ARG 135-136

 

 

Täydelliset tulokset löytyvät World Archeryn sivuilta osoitteesta www.archery.org.