Isäntäperheeksi jousiammuntaa harrastavalle nuorukaiselle?

Anne Lantee
25.3.2014

Vaihto-oppilasjärjestö YFU etsii unkarilaiselle 18-vuotiaalle pojalle isäntäperhettä vaihto-oppilasvuoden ajaksi elokuusta alkaen.

Vaihto-oppilasjärjestö YFU:n kautta saapuu Suomeen elokuussa 70 lukioikäistä nuorta useista eri maista. Nuoret asuvat lukuvuoden ajan suomalaisissa isäntäperheissä ja käyvät koulua.

Yksi näistä vaihto-oppilasnuorista on unkarilainen Nimrod. 18-vuotias poika on harrastanut jousiammuntaa aktiivisesti jo 5 vuotta, ja toivoisi, että harrastus voisi jatkua vaihto-oppilasvuodenkin ajan Suomessa. Nimrod kertoo pitävänsä myös mm. musiikin kuuntelusta ja ulkoiluaktiviteeteista. 
 

Isäntäperhe voi asua missä päin Suomea tahansa, maaseudulla tai kaupungissa. Perheessä ei välttämättä tarvitse olla omia lapsia. Perheen ei tarvitse suunnitella elämäänsä uusiksi vaihto-oppilaan takia vaan ottaa hänet mukaan arjen tavalliseen menoon. Perhe tarjoaa nuorelle majoituksen ja ruokailun. Muista kuluista vastaa nuori itse. Isäntäperheet ovat vapaaehtoisia eikä heille makseta taloudellista korvausta. Isäntäperheeksi soveltuu tavallinen suomalainen perhe.


Isäntäperheeksi ryhtyminen on mielenkiintoinen tapa oppia eri kulttuureista sekä niiden välisistä eroista ja yhtäläisyyksistä. Perhe pääsee näkemään suomalaisuuden uusin silmin. Perhe jakaa yhdessä unohtumattoman kokemuksen, joka parhaimmillaan luo perustan elinikäiselle ystävyyssuhteelle.

 

Jos kiinnostuit, kysy lisätietoa Nimrodista ja isäntäperheenä toimimisesta SJAL:n toimistosta tai suoraan YFU:lta (assistentti(ät)yfu.fi).