Seuratukipäätökset tehty

Anne Lantee
15.5.2014

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tänään seuratukipäätöksensä. Tukea myönnettiin 378 hankkeelle yhteensä 5 miljoonaa euroa. Jousiammuntaseuroista tukea sai Piili ry.

Liikunta- ja urheiluseurojen perustoiminnan kehittämiseen tarkoitettuja avustuksia jaettiin nyt yli miljoona euroa enemmän kuin edellisvuonna. Seuratuen pääpainotus on mahdollistaa liikunnan harrastaminen kaikille lapsille ja nuorille sekä edistää liikunnallisen elämäntavan omaksumista ohjatun seuratoiminnan kautta. Painopisteenä on lasten ja nuorten liikunta sekä perheliikunta.

Seuratukihakemuksia tuli ministeriölle yhteensä 1162 kappaletta, joten noin kolmannes hakijoista sai tukea. Seuratuki maksetaan kokonaisuudessaan veikkausvoittorahoista.

"Seuratuen vaikuttavuutta seurojen kehittämishankkeissa arvioitiin liikuntaryhmien, liikuntamäärien ja liikkujien lisääntymisenä. Myönnöissä painotettiin myös liikunnan drop outin vähentämistä ja ennaltaehkäisemistä tukevia hankkeita", opetus- ja kulttuuriministeriöstä kerrotaan.

Seurat kehittävät toimintaansa kouluttamalla lasten ja nuorten liikunnan osaajia, vahvistamalla yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistoimijoiden roolia sekä palkkaamalla henkilöstöä keskeisiin ohjaus- ja valmennustehtäviin.

Myönnetyt avustukset